25-04-07

Herstelloopje

Woensdag 25/04/2007 - 4km - 28' - AvgH 150

Vandaag stond een rustig herstelloopje op het programma, kwestie van de spiertjes terug wat soepel te krijgen na de wedstrijd van zondag. Ik had er echt zin in om na 2 dagen rust terug te gaan trainen. De spieren waren nog wat stijfjes en ik had opnieuw last van die stekende pijn in mijn zij. Ik heb dan maar rustig aan gelopen en wat genoten van het zonnetje en de natuur. Waarschijnlijk zullen Christophe en ik ook deelnemen aan de stadsloop in Gent op 17 mei. Een ideale afstand om mijn tempo voor de 20km door Brussel eens te testen.

21:15 Gepost door Muriel in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: stadsloop gent, 20km brussel |  Facebook |

31-10-06

Het Dreamteam

Zondag 29 okt. '06: het onverwachte is een feit. Ik heb me nu officieel ingeschreven voor het Dreamteam! Iedereen zal me wel gek verklaren maar toch kan ik het niet laten. Zelfs manlief heb ik verbaasd!  Het zou zowel voor mezelf als voor de coaches een ongelooflijke uitdaging zijn om mij op zo'n korte tijd klaar te krijgen voor de marathon van Rotterdam. Alleen zou ik het niet aan kunnen, maar onder deskundige begeleiding zie ik het wel zitten. Christophe heeft zich eveneens ingeschreven voor het Dreamteam, net als vorig jaar. Zie het maar als wat competitie tussen ons, met het enige verschil dat hij al een marathon gelopen heeft en ik bijna 5 km (!!!!) kan lopen. 't Zou natuurlijk heeeel leuk zijn mochten we beiden geselecteerd worden (we mogen toch ook eens dromen hé...). Iedere aflevering van Marathon op Canvas zondagavond zit ik op het puntje van mijn zetel. Ongelooflijk welke prestaties die mensen neerzetten en telkens denk ik "dat zou ik toch ook moeten kunnen, dit wil ik ook!". Vandaar mijn inschrijving voor het Dreamteam... de motivatie is er, de gedrevenheid ook, nu nog het lichaam in conditie krijgen!

13:57 Gepost door Muriel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Mijn eerste trainingssessie

Zondagochtend 17 sept '06 - 9 uur: de mist hangt nog boven de voetbalvelden in Lauwe en de lucht voelt koel en vochtig aan. De plaats van afspraak aan de kleedkamers van Running Team Lauwe wordt langzaam drukker. Velen kennen elkaar al, sommigen zijn nieuw, zoals ik en staan er nog wat onwennig bij tot de trainer de starters samenroept op het grasveld en de eerste training van start to run aanvangt. Na een korte inleiding beginnen we aan de opwarming en hier en daar wordt de trui al omgewisseld voor een t-shirt. En dan is het eindelijk tijd voor het echte "loopwerk": de minuutjes lopen worden afgewisseld met wandelen en op teken van de trainer wisselen we iedere keer van richting zodat de groep bij elkaar blijft. Na mijn pijnlijke val op vakantie was ik de voorbije week langzaam terug gestart met lopen, en dat werpt nu zijn vruchten af. De eerste training in Lauwe is heel goed verlopen: geen gepuf of gehijg, mijn ademhaling is onder controle en geen pijn aan de knie (lang leve de knieband!). Is de training nu al gedaan, denk ik bij mezelf. Jawel, of toch bijna want natuurlijk moeten we nog stretchen. Mijn glaasje op de receptie van Vaste Vuist Lauwe heb ik alvast verdiend! De andere 2 trainingen zal ik deze week in mijn eentje moeten afwerken, want ik kan enkel op zondag meetrainen met de groep. Maar dat vind ik niet erg, wat quality time voor me, myself and I zal me goed doen, ik alleen met mijn gedachten en het gevoel dat alle stress uit het lichaam vloeit. Die eerste echte training, ik vond het fantastisch, leuk en ik voel me super! Eentje om nooit te vergeten...

12:27 Gepost door Muriel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |