18-11-06

Finse piste

Na mijn dochter te hebben afgezet in de turnzaal en mijn gebruikelijke boodschappenmarathon, kon ik eindelijk mijn loopschoenen aantrekken! Dan maar snel richting Moeskroen om die Finse piste eens uit te proberen. De zon kwam gelukkig al eens piepen, zodat het zalig loopweer was vandaag. Christophe had mij op voorhand gewaarschuwd dat lopen op zo'n piste toch iets lastiger zou zijn dan op de weg en ik denk dat hij voor 1 keer (!!) gelijk heeft. Het was inderdaad iets lastiger dan anders, maar toch oh zo goed voor mijn knietjes. Nikske last gehad van de training vandaag en ook achteraf geen pijn meer in de knie gevoeld. Die paar dagen rust en de vele ijssessies zullen dus toch deugd gedaan hebben. De rondjes op die Finse piste zouden ongeveer 1,5 km lang zijn en liggen rond de voetbalvelden. Deze voormiddag waren heel wat klein mannekes een matchke aan het spelen, dus ik had gelijk ook wat supporters om mij moed in te spreken. Toch raar hoe sommige mensen reageren als je zo voorbij komt lopen: de ene joelt je iets toe van "kom op een beetje rapper" of "ge zijt goe bezig", een ander zit je dan weer stomverbaasd aan te gapen alsof je van een andere planeet komt. In ieder geval, ik heb mij er niets van aangetrokken en rustig op het deuntje van mijn muziek mijn training afgewerkt. In totaal heb ik 3 rondjes gelopen (met een kleine omleiding omdat ze daar een atletiekpiste aan het aanleggen zijn), dus waarschijnlijk net geen 5 km en dat in 34'47''. Ik heb wel 2 keer 1 minuutje gewandeld, want ik had vreselijk last van steken in mijn zijde. Waarschijnlijk ben ik weer iets te snel van start gegaan. Ik ben van plan om aan de lieve kerstman een hartslagmeter te vragen, want deze van Christophe is veel te groot voor mij. Als iemand een tip heeft over goede modellen, laat maar komen!

17:23 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Polar de nieuwste Polar-modellen hebben een soepele band voor rond je borstkas. Enkel het kleine middenstukske (de sensor) is hard, maar de rest is gewoon van stof gemaakt, die je dan perfect op maat kan vastsnoeren. Een hele verbetering tegenover die oudere modellen, die waren voor mij ook altijd te groot en absoluut niet aangenaam om te dragen.

Gepost door: Ruthje | 18-11-06

Polar? je doet het al goed, als beginnende loper en blogger. Kijk eens uit naar een Garmin ipv polar.
www.garmin.be
groetjes

Gepost door: Geert Van Moer | 18-11-06

Polar Ik ben zeer tevreden van Polar. Natuurlijk heb je er nu ook al om de kilometers te berekenen,... Het is te zien hoeveel je er aan uit wilt geven natuurlijk!

Gepost door: Carmen | 19-11-06

Zonder Marathonervaring Oef, eindelijk een loper/loopster gevonden zonder Marathon-ervaring. Maar als ik het zo lees sta je toch al een heel stuk verder dan ik. Ik ben zo'n 2 weken geleden begonnen en werk naar mijn eerste 5 km.
De moed zinkt me altijd een beetje in de schoenen als ik al die blogs lees... "Vandaag een rustig trainingske met een opwarming van 10 km, nadien wat versnellingen,..." Jongens, voor mij ligt die meet van 5 km al zo ver... Maar ik geef niet op, voorlopig willen al mijn gewrichten nog mee, dus we gaan ze achterna!!
Succes nog!!

Gepost door: Homer | 19-11-06

Leuk te horen dat je weer bezig bent. Een Finse piste loopt effectief niet zo vlot als een bospadje en ik ben er zelf ook geen grote liefhebber van. Het enige voordeel bij ons is dat de piste tot 23u verlicht is en dat maakt het wat makkelijker om 's avonds te lopen in de winter als het overdag niet lukt.
Voor hartslagmeter heb ik een Ascot maar die is vrij beperkt van mogelijkheden. Wim en ik gaan een Polar aanschaffen als cadeau voor onder de kerstboom. Want ja het kan wel prijzig zijn.

Gepost door: Christine | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.