22-11-06

Mijn eerste intervaltraining

Wevelgem - 5km - 31'49''

Vandaag een dagje verlof genomen om taxi te spelen voor dochterlief, die voor de verandering moest gaan turnen in Lauwe en vandaag niet met de opa mee kon rijden. Ik heb dan maar direct van de extra vrije tijd geprofiteerd om mijn eerste intervaltraining uit te proberen op de atletiekpiste in Wevelgem. Er was daar geen kat te zien deze namiddag, enkel de zon was van de partij, dus ik had de hele piste voor mij alleen (zalig!!). Mijn coach (Christophe dus), had me aangeraden om 2 toerkes te lopen op mijn gewoon tempo, gevolgd door telkens 1 rondje aan 10km/uur. 't Ging eigenlijk vrij vlot, met zelfs nog een klein sprintje op het einde. Ik heb in totaal 5 km gelopen aan 31'49'', weer een PR dus! Ik heb alvast een trainingsschema gevonden om mij voor te bereiden op die 20km van Brussel volgend jaar. Het programma loopt over 17 weken, dus als ik hiermee dit weekend begin zou ik tegen eind april 20km moeten kunnen lopen. De wedstrijdkriebels beginnen ook aan te slaan, maar ik heb nog geen passend wedstrijdje gevonden in de nabije toekomst waar ik zou kunnen aan deelnemen. Ik denk dat het zal uitgesteld worden tot februari, als de meeste feestdrukte voorbij is.

17:09 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wedstrijdkriebels Je kan misschien de stijgende conditie eens verzilveren in de Kerstcorrida van Deerlijk (zondag 17 december) : er is daar een 5 km en 15 km en er staan verschillende bloggers aan de start.
En je coach kan dan de 15 km lopen.
Het is een heel gezellige sfeervolle loop.
Een vrijblijvend ideetje, who knows ... ?

Gepost door: frank spencer | 22-11-06

deerlijk Inderdaad , deze wedstrijd mag je niet missen , mega sfeervol !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 22-11-06

Wedstrijdjes Je blijft blijkbaar vlot vorderingen maken... Ik volg momenteel de opleiding van Evy (Vlaanderen Sportland) in een sneltreintempo. Ik ga nl zaterdag proberen deel te nemen aan de natuurloop in Lier (5 km). 't Zal zweten worden, gelukkig regent het af en toe om mij wat af te koelen... Succes nog!!

Gepost door: Homer | 23-11-06

Welcome to interval world Je zult je gemiddelde snelheid zo de lucht zien ingaan met die intervallekes.
Dat zal dan een leuk gevoel geven in Brussel. Niet te missen dus

Gepost door: Byrntie | 24-11-06

De commentaren zijn gesloten.