03-12-06

YES!!!

Start-to-run test 5km Lauwe - 28'52''

Vandaag was dan eindelijk de grote dag aangebroken. Het weer zag er deze ochtend onheilspellend uit: heeeeel veel wind en donkere wolken aan de horizon. De 4russen waren net op tijd uit mijn lichaam verdwenen en de drang om te gaan lopen was er weer. Mijn haas kon helaas niet mee gaan, dochterlief was totaal uitgeput deze ochtend door een volledige dag turn- en controletraining in Gent gisteren, en dus vertrok ik in de vroege ochtend zonder supporters richting Lauwe. Netjes op tijd kwam ik aan bij de verzamelplaats en er was al behoorlijk wat drukte. Na het invullen van een kleine enquête kregen alle starters een toepasselijk tshirt aan waarop de boodschap stond FROM ZERO TO HERO. Kwestie dat we goed in de groep lopers zouden opvallen, want iedereen van de club liep mee om ons aan te moedigen. Na een fotosessie in de hevige wind en de gezamenlijke opwarming, kwam de goede sint met zijn zwarte pieten het startschot geven. Ik had me al netjes wat voorop in de groep gezet bij de start, zodat ik al vlug mijn tempo kon lopen. Na een halve ronde viel de groep al uiteen en velen moesten hun tempo  minderen. We moesten 4 rondjes van telkens 1,25km lopen. De eerste helft van de ronde was telkens met wind voorop en daarbij ging het ook nog eens lichtjes bergop. Dan hadden we een heel stuk de wind aan de zijkant om dan uiteindelijk (oef!) tijdens de tweede helft van het toertje met de wind vanachter en een stuk bergaf te kunnen recuperen en het tempo terug wat opdrijven. Een collega-starter liep netjes mijn tempo en ook een jong meisje probeerde ons bij te houden. Ik had dus wat gezelschap en ook de supporters riepen ons bemoedigende woorden toe. Tijdens de laatste ronde kregen we nog gezelschap van 2 ervaren lopers die ons hielpen om ons tempo wat op te drijven, zodat we eventjes een goede 12km/uur liepen. De laatste 300m en met de finish in zicht ben ik dan maar beginnen sprinten en heb ik mijn medelopers achter mij gelaten. Ik dacht laat ik maar alles geven en onder luid applaus heb ik de eindstreep bereikt en kon ik als eerste vrouw finishen in een tijd van 28'52''!!! Doel bereikt dus! Na een mandarijntje van de sint en een paar niknakjes verorberd te hebben, kwam ik eindelijk weer tot rust, want aan de finish voelde ik me toch wat duizelig. Toen iedereen binnen was, werden we nog getrakteerd op een Ricard-aperitief, kwestie van terug wat warm te krijgen. Jammer dat ik geen anijsdrankjes lust, maar het water was ook wel welkom. Nu zit ik hier te glunderen achter mijn PC en heb ik een fantastisch YIHA-gevoel! Bedankt voor jullie steunende woorden op mijn blogje!!!!!!

11:55 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

WAW Ben onder de indruk : van zero naar SUPERhero.
12km/u in zo weinig tijd, daar kan ik maar van dromen. Proficiat

Gepost door: Byrntie | 03-12-06

Proficiat! Waw Muriel, knap gelopen hoor! Een hele mooie tijd heb je daar neergezet, daar mag je trots op zijn!

Gepost door: Julie | 03-12-06

Prachtig Wat een ongelooflijk prestatie! Heel begrijpelijk dat je nu een fantastisch YIHA-gevoel hebt! Proficiat!!

Gepost door: Homer | 03-12-06

't Is inderdaad een prima tijd ! En dat met zo'n weer ! Wind of regen, niemand houdt je tegen !
Misschien komen we elkaar nog eens tegen al lopen, ...

Gepost door: jogginggirl | 03-12-06

woohoo!!! knap Muriel, je eerste "officiële" 5 km, direct eerste vrouw en een héél knappe tijd ruim onder de 30 min. Je mag héél fier op jezelf zijn!!! Doe zo voort!!

Gepost door: Ruthje | 03-12-06

Proficiat Echt een knap resultaat zeg!!!!!

Gepost door: Geert | 03-12-06

Super gedaan! Dat heb je super gedaan! Proficiat!

Gepost door: Carmen | 03-12-06

Start-to-run lady Jammer dat ik niet mee kon. Binnenkort zullen we nog samen kunnen lopen zonder dat ik mij moet inhouden. Beste Start-to-run lady is toch al een mooie prestatie en belooft veel goeds voor de volgende wedstrijden. Ooit marathon NewYork om ter eerst?
Dikke kussen en doe zo verder.

Gepost door: Christophe | 04-12-06

Knap Waauw, dat heb je schitterend gedaan en zo een fantastische tijd. Gewoon super. Geniet maar van het YIHA gevoel.

Gepost door: Edith | 04-12-06

Fantastisch Wat een prachtige prestatie en dat zonder haas! Doe zo voort!

Gepost door: Christine | 06-12-06

Proficiat ! Een heel knappe prestatie en dat op korte tijd.
Chapeau !
Er staat je nog een mooie looptoekomst te wachten.

Gepost door: frank spencer | 07-12-06

De commentaren zijn gesloten.