31-01-07

Interval

Dergneau - 40' interval
Vandaag stond een intervaltraining van 40' op het programma, welke ik dan ook netjes afgewerkt heb. 't was wel behoorlijk zwaar. Ik heb veel heuveltjes moeten oplopen net op het moment dat ik in versnelling moest schieten, waardoor mijn hartslag meteen de hoogte in ging. Eerlijk gezegd, ik was blij dat ik terug thuis was en voelde me niet zo lekker. Geen yiha gevoel dus na deze training, maar eerder een verlangen naar mijn bedje...

Vandaag hebben we de knoop doorgehakt en beslist om samen met de andere webloglopers Eindhoven onveilig te gaan maken. Christophe gaat natuurlijk voor de marathon en ik hoop tegen dan klaar te zijn voor de halve marathon. We kijken er alvast naar uit!

20:36 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-01-07

9km

Leie Menen - 1u01'53'' - 9,01km
Mijn eerste 9km-loopje is een feit en brengt me weer een stapje dichter naar die halve marathon! Deze ochtend in alle vroegte stond ik paraat aan de Leie voor een loopje van 1 uur. Vorige week had ik op dezelfde tijd 8km gelopen en die 9km lonkte wel erg deze morgen. Vermits mijn basisconditie nog niet goed genoeg is om op hartslagzones te kunnen lopen, heeft mijn personal coach me aangeraden om meer op mijn gevoel te lopen. En hij had gelijk, ik hoefde mijn tempo niet constant te vertragen en kon toch een aangenaam en rustig ritme volhouden zodat ik gemiddeld een hartslag van 155 gehaald heb (avg speed 8,7km/u). Een mooie afsluiter van een drukke week!

17:01 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

27-01-07

Loopweekje

Zondag 21/01/07 - Leie Menen: 60' - 8km - gemH 156
Donderdag 25/01/07 - Blaarmeersen Gent: 50' in afwisselend tempo - ong 7km
Zaterdag 27/01/07 - Blaarmeersen Gent: 40' interval - 5,4km - gemH 159 - gem. speed 8,1

De afgelopen week was superdruk op het werk en thuis, maar door wat gepuzzel heb ik toch de kans gekregen om te gaan lopen. Het aanvullen van mijn blogje kwam echter onderaan mijn to do lijstje terecht...
Donderdagavond na een marathonvergadering in Gent ben ik nog vlug naar de Blaarmeersen gereden om daar een loopje van 50' te doen. Weliswaar bij -1°C maar na 10' lopen voelde ik daar niets meer van. Een aantal mensen (lees niet-lopers) verklaren me bijna voor gek om in dit weer en op zo'n laat uur nog buiten te sporten, maar jullie begrijpen dat wel hé. Het fantastische gevoel dat je achteraf krijgt, weegt helemaal niet op tegen een uurtje vroeger in de zetel voor de buis te kunnen hangen.
Vandaag moest Phoebe opnieuw in Gent gaan turnen en kon ik dus terug van de trimpiste rond de Blaarmeersen genieten voor een intervaltraining. Ben vertrokken met een zonnetje, tussendoor een fikse regenbui over mij gekregen om terug te eindigen in de warme zonnestralen. Amaai wat is intervaltraining lastig! Ik wou me eerst baseren op mijn hartslag, maar die kreeg ik niet vlug genoeg naar beneden. Dan maar geconcentreerd op mijn snelheid. En eerlijk gezegd ik was blij dat die 40' voorbij waren...
Nog 2 weekjes oefenen en dan kan ik testen of ik een loopje van 10km haal.

18:08 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-01-07

Lente?

Leie Menen - 50' - 6,25km
Het leek vandaag wel lente en dat terwijl we pas midden januari zijn, ongelooflijk raar maar wel ideaal loopweer. Het was gewoon zalig, zo'n rustig loopje langs de Leie, met de zon in mijn gezicht. Vandaag moest ik 20' H<136, 15' H<146 en tenslotte 10' <155. Het ging al iets vlotter dan gisteren om mijn traag tempo aan te houden, maar 't is toch nog altijd wennen hoor! Toen ik trainde voor de 5km heb ik nooit met mijn hartslag rekening gehouden en altijd aan een vlug tempo gelopen, maar dat kan nu dus niet meer hé. Deze namiddag dan nog wat verder geschilderd in onze slaapkamer. En vanavond heeft Christophe hele lekkere pannekoeken gebakken, toch praktisch zo'n kok in huis!

Pannekoek

 

SMAKELIJK!!! (op verzoek van Homer...)

20:03 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-01-07

Rustige training

Atletiekpiste Menen: 5,2 km - 41'28'' - gemH151

Na het stormweer en een drukke werkweek kon ik eindelijk nog eens gaan trainen. Na de wekelijkse race in de warenhuizen, kon ik genieten van de zalige looprust. De atletiekpiste was vandaag voor mij alleen en gelukkig maar, want op het programma stond een rustige loopje van 40' in zone 2 (=H<146). Na een vijftal minuutjes had ik een rustig (lees heeeel traag) looptempo gevonden waarbij mijn hartslag binnen de zone 2 bleef. 't Was waarschijnlijk geen zicht en 'k vond het meer iets hebben van een schildpaddenloop, maar enfin, volgens Christophe heeft het zeker zijn nut om trager te leren lopen. Gelukkig mocht ik tussendoor 5 versnellingen doen over 100m, maar 't was dan weer een hele klus om die hartslag onder de 146 te krijgen. Ach ik heb er in ieder geval van genoten en dat is het voornaamste. Mijn hoofd is terug stressvrij en mijn batterijen weer opgeladen. En morgen ben ik opnieuw van de partij!

18:32 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-07

Et c'est parti...

05/01/2006 - Gent Blaarmeersen - 31'35'' - 4,710 km
Dan heeft een mens al eens 2 weken kerstvakantie en dan vindt men nog de tijd niet om te gaan trainen.  Met enige blos op mijn wangen moet ik toegeven dat ik gisteren voor de eerste keer deze week ben gaan lopen. Ik ben volop onze slaapkamer aan het schilderen en daar kruipt toch behoorlijk wat vrije tijd in. Gisteren moest ik dan dochterlief naar de turnstage in Gent brengen, waar ze tot zondagmiddag zal trainen, en dus kon ik eindelijk nog eens mijn loopschoenen aantrekken. Het weer was ideaal, 9°C en dat in januari! Er stond een klein briesje en het bleef gelukkig droog. Volgens mijn loopschema moest in een half uurtje in zone 2 lopen. Dat half uur lopen was geen probleem, maar ik kreeg mijn hartslag maar niet in die zone 2 (tussen 136 en 146). Ik voelde me bijna belachelijk door zo traag te lopen! Ondanks mijn uiterste best heb ik dus dat half uur in zone 3 gelopen en bijna 5km afgelegd.

10:23 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-01-07

Beste wensen!

Eerst en vooral wil ik jullie het allerbeste toewensen voor 2007. Dat dit een jaar mag worden waarin al jullie grote en kleine dromen en wensen mogen uitkomen, een jaar waarin we gespaard blijven van kwetsuren en ziektes, een jaar vol van liefde en vriendschap en vooral een jaar met veel loopplezier!!

Afscheid van 2006
2006 betekende voor mij een complete ommezwaai van passieve naar actieve loopster. Een doel waar ik al ruim 2 jaar over dagdroomde is eindelijk werkelijkheid geworden. Na mijn knieoperatie op valentijn 2006 en een wekenlange revalidatie, startte ik eind juni met mijn tocht naar de 5 km. Ik heb vele downs gekend, o.a. een val van een trap in augustus op vakantie waardoor ik weer wekenlang out was. Maar ook vele ups, mijn loopervaringen bij Running Team Lauwe, het slagen voor mijn start-to-run test 5 km en mijn eerste loopwedstrijd 5km in Deerlijk. Ik ben dan ook trots op mijn eerste (en enige) PR in 2006 van 28'39''. Hopelijk een begin van vele...

Welkom 2007!
Wat staat er dit jaar zoal op het programma: eerst en vooral 10km kunnen lopen in 1u. Volgens mijn nieuwste loopschema van Rob Veer (teruggevonden in een oude Runner's World van Christophe) zou dat binnen een week of 6 moeten zijn. Ik moet trouwens nog op zoek naar een 10km-wedstrijdje om dit dan ook te kunnen uittesten. En dan wordt het trainen voor die 20km van Brussel, waarvan de datum steeds maar dichterbij komt. Mijn doel is deze te kunnen uitlopen binnen de 2u15. En wat het najaar van 2007 betreft, hoop ik nog een paar wedstrijdjes te kunnen lopen.

Oh ja, ik wou ook nog die goede lieve kerstman bedanken voor de prachtige hartslagmeter die hij mij cadeau deed: een Polar RS200d met foodpod, zodat ik netjes kan volgen hoeveel meters ik al gelopen heb en zelfs mijn tempo in de gaten kan houden. Leve de techniek!!

20:16 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |