08-02-07

In bed

Dit weekend werd ons dochtertje Phoebe overmeesterd door het kwade griepvirus. Twee dagen lang probeerde ze dapper die boze monstertjes te overmeesteren en dankzij mama's (ikke dus) mooie toverwoorden waren de virusjes vlug weer verdwenen. Jawel, ik had haar verteld dat als ik zou kunnen toveren ik onmiddellijk die griep van haar zou overnemen... Nooit gedacht dat het zou lukken, maar 's anderdaags was haar koorts weg en lag ik ziek in bed te rillen van de koorts! Geen trainingen dus deze week, enkel geduldig afwachten tot ik me weer beter voel. De koorts is gelukkig bijna verdwenen, de hoest en de druk op de longen is er wel nog en ik voel me nog wat zwakjes. Nog een paar dagen rust zal me goed doen. En Christophe, wel ik had gisterenavond stiekem een paar toverwoordjes uitgesproken en nu had hij deze ochtend toch ook wel lichte koorts zeker... Tot nu toe houdt hij nog dapper stand, maar ik vrees dat ook hij morgen in zijn bedje zal liggen.

Oh ja, even een kleine rechtzetting over mijn vorig postje, die opmerkingen die manlief maakte tijdens ons duoloopje waren echt wel als grappige opmerkingen bedoeld hoor. Hij wou me eigenlijk aantonen dat ik me te veel op die hartslagzones fixeer, terwijl mijn basisconditie nog niet voldoende is. Ik zou nu beter op mijn gevoel lopen, want ik moet te veel afremmen om in zone 1 en 2 te lopen. Enfin, we hebben ons in ieder geval geamuseerd en de training al lachend doorgebracht!

11:53 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Hokus Pokus... ... nee nee. Ik heb niks gezegd!!

Gepost door: Homer | 08-02-07

hartslag blijven trainen in je hartslagzone , anders loop je op 't gevoel en ga je te vlug en met hogere hartslag lopen .

Gepost door: roadrunnerke | 08-02-07

Beter worden. Snel weer beter worden en ik zelf loop ook nooit op hartslag, je gevoel geeft het beter aan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 08-02-07

veel beterschap ! Wacht nog maar eventjes met die 10 km, dan zal je er meer deugd van hebben!
Rust maar goed uit, Christophe trouwens ook , of zou dit de wraak voor de spottende coach zijn (grapje)...

Gepost door: jogginggirl | 08-02-07

Laat je maar 's goed.. verzorgen, zou ik zo zeggen !
En die hartslagkwestie is best wel lastig soms hé.
Ik loop meestal met mijn meter aan, dat weerhoudt me er nml van om te enthousiast van start te gaan.
Ik voel zelf immers dat ik nog meest van al baat heb bij echt langzaam én relaxt te lopen.
Snelheid komt mss dan later wel...
Prettig wknd alvast en tot schrijfs,
Steven

Gepost door: Steven | 09-02-07

goe bezig Ik begrijp je ventje ( coach ) wel , dat hij er ééns het spot mee drijft met de snelheid die je moet lopen , maar neem van mij aan dat dit samen met je korte versnellingen , waar ge dan tussen in ook moet zorgen dat uw hartslag goed gezakt is ( 110 ) , dat dit de beste manier is om je hartslag te doen dalen . En hoe lager de hartslag hoe sneller je mag en kan trainen . Zeg hem gerust met opgeheven hoofd , dat hij niet zal blijven lachen . Ooit.ooit......komt er een tijd dat...... ! Ik hoop dat je weer snel beter bent .

Gepost door: mario | 10-02-07

hoii ja, das niet zo leuk die griep..wat bedoel je met zone 1 en 2?
veel succes nog met het lopen
groetjes en nog een leuk weekend voor jullie:-))

Gepost door: patrick | 10-02-07

@Patrick @Patrick: de zones refereren naar de 5 zones die gebruikt worden in bepaalde loopschema's op basis van de hartslag. De Poolse wetenschapper Zoladz heeft 5 indelingen (zones) gemaakt waarin je bepaalde trainingen moet afleggen. Meer info kan je terug vinden op www.runnersweb.nl (bij schema's voor halve marathon).

Gepost door: Muriel | 11-02-07

De commentaren zijn gesloten.