27-02-07

Minder dan 3 maanden...

Maandag 26/02/2007 - Dergneau - 8km - 54'35'' - AvgH157 - avgspeed 8,79km/u

Aaaahhhh, ik kom net tot de vaststelling dat ik binnen MINDER dan 3 maanden de 20km door Brussel loop!!! Het zweet breekt me nu al uit en ik begin nog net niet te panikeren als ik nadenk of ik wel al die kilometers zal kunnen uitlopen. ZEN...ZEN.... Oké 't gaat alweer, ben weer de rust zelve en ik peper me in dat als ik mijn trainingsschema netjes volg ik de finish wel zal halen. Gisteren een duurloopke van 8km gedaan en 't was echt weer zalig lopen, geen last meer van die nagrieptoestanden en mijn hartslag bleef weer netjes tussen de 150 en 160 (afhankelijk van heuveltje af of op). De eerste 4 km leek ik wel te vliegen boven het asfalt en enkel in de laatste kilometer besloten de weergoden om toch nog een regenbuitje op me los te laten. De warme douchestralen achteraf waren dan ook meer dan welkom en de ratatouille van Christophe smaakte nog zo lekker.

12:16 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-02-07

Regen

Donderdag 22/02/2007: Leie Menen - wisselloop 8km - 55'41'' - maxH 177 - avgH 164 - avgspeed 8,6
Zaterdag 24/02/2007: Atletiekpiste Menen - versnellingen - 6,8km - 54'49'' - avgH 142

Vandaag stond mijn eerste intervaltraining van Mario op het programma en ik was toch wel nieuwsgierig hoe het zou verlopen. Tijdens de rustmeters moest ik proberen om mijn hartslag naar 110 te laten zakken en dus was ik na mijn loopjes telkens gedwongen om te gaan stappen en dan nog kreeg ik mijn hartje niet lager dan 117. Gelukkig was er buiten Christophe niemand anders op de piste aanwezig, zodat ik me niet hoefde te schamen voor de wandelperiodes. De intervaltraining was trouwens behoorlijk lastig, zeker met die regenbuien die we om het kwartier over ons heen kregen. Ik was gewoon doorweekt en had het ijskoud! Wat verlangde ik naar een warm badje, maar we moesten eerst nog terug naar huis rijden en dochterlief ophalen na de turnles. Ach, een lekkere banaan heeft me gelukkig weer de nodige energie gegeven en de warme kop soep thuis bracht me weer helemaal op temperatuur. Morgen staat een duurloopke in Gent op het programma, hopelijk zonder regen deze keer!

19:19 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

22-02-07

Back

Woensdag 21/02/2007: Leie Menen - duurloop 7km - 50'10'' - maxH175 - avgH163 - avgspeed 8,4km/u

Na enkele dagen rust ben ik eindelijk van start gegaan met het loopschema van Mario. Dit weekend had ik telkens een rustig loopje van 4km gedaan, maar amaai dat was lastig. Mijn hartslag was telkens te hoog en door de hoestbuien ging het lopen echt niet gemakkelijk. Vandaag ging het gelukkig al ietjes vlotter, al was mijn hartslag nog steeds veel hoger dan enkele weken terug, waardoor het lopen natuurlijk lastiger is. Op de heenweg had ik keiveel wind tegen en ik was maar al te blij de terugweg te kunnen aanvatten. Dan was het echt genieten, een rustig drafje in de mooie zonnestralen met de wind die me de goede richting vooruit duwde. Ik zal wel wat ijs op mijn rechterknie moeten leggen, want daar kreeg ik af en toe wat steken in. Hopelijk blijf ik van ontstekingen gespaard!

10:11 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-02-07

Coach

Na het lezen van al jullie goede reacties op de schema's van coach Mario, ben ook ik bij hem te rade gegaan, want die hartslag van mij ging echt alle kanten uit (behalve dan naar beneden). En gelukkig voor mij kwam hij al direct met goede raad en een loopschema af (nogmaals thanks Mario)! En neen, ik hoor het jullie al vragen: heb je Christophe dan buiten gegooid? Nee, nee, nee, hij mag nog steeds samen met mij gaan lopen (als hij zich aan mijn tempo houdt) en zelfs grapjes blijven maken! Ik vind dat hij trouwens over heel veel teamspirit beschikt: samen uit, samen thuis ziek in bed...

De griepvirus vloeit geleidelijk aan uit mijn lichaam (leve de verse fruitsapjes en yoghurts) en de kriebel om te gaan lopen begint weer op te borrelen. Ik heb helaas wel nog last van koude rillingen, een beetje snotneus en nog een diepe hoest, dus met die rotregen van deze morgen zag ik het echt niet zitten om mijn eerste looptraining al buiten te doen. Ik besloot dan maar om heeeel rustig van start te gaan en mijn lichaam even uit te testen in een fitnesscentrum. Na 15' opwarmen op de fiets, een half uurtje gelopen op de loopband, met 1' wandelen ertussen. Het eerste kwartier was een ramp, pijnlijke spieren en ik kwam maar niet in tempo. Het tweede gedeelte ging echter veel beter, maar amaai wat heeft die griep mij verzwakt! Het lijkt wel of ik een maand niet gelopen heb!! De rest van de dag dan maar rustig aan gedaan, wat gelezen en met Phoebe spelletjes gespeeld. Volgende week start ik vol goede moed met het schema van Mario en let maar op die hartslag krijgen we wel naar beneden.

17:58 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-02-07

In bed

Dit weekend werd ons dochtertje Phoebe overmeesterd door het kwade griepvirus. Twee dagen lang probeerde ze dapper die boze monstertjes te overmeesteren en dankzij mama's (ikke dus) mooie toverwoorden waren de virusjes vlug weer verdwenen. Jawel, ik had haar verteld dat als ik zou kunnen toveren ik onmiddellijk die griep van haar zou overnemen... Nooit gedacht dat het zou lukken, maar 's anderdaags was haar koorts weg en lag ik ziek in bed te rillen van de koorts! Geen trainingen dus deze week, enkel geduldig afwachten tot ik me weer beter voel. De koorts is gelukkig bijna verdwenen, de hoest en de druk op de longen is er wel nog en ik voel me nog wat zwakjes. Nog een paar dagen rust zal me goed doen. En Christophe, wel ik had gisterenavond stiekem een paar toverwoordjes uitgesproken en nu had hij deze ochtend toch ook wel lichte koorts zeker... Tot nu toe houdt hij nog dapper stand, maar ik vrees dat ook hij morgen in zijn bedje zal liggen.

Oh ja, even een kleine rechtzetting over mijn vorig postje, die opmerkingen die manlief maakte tijdens ons duoloopje waren echt wel als grappige opmerkingen bedoeld hoor. Hij wou me eigenlijk aantonen dat ik me te veel op die hartslagzones fixeer, terwijl mijn basisconditie nog niet voldoende is. Ik zou nu beter op mijn gevoel lopen, want ik moet te veel afremmen om in zone 1 en 2 te lopen. Enfin, we hebben ons in ieder geval geamuseerd en de training al lachend doorgebracht!

11:53 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-02-07

Weekend

Zaterdag 03/02/2007: Leie Wevelgem - 37'52'' - 5km - avgH152
Zondag 04/02/2007: Dergneau - 1u01' - 9km - avgH157

Zaterdag wegens tijdsgebrek een loopje van 5km gedaan langs de Leie in Wevelgem. 't Was trouwens super mooi (lente?)weer en voor 1 keer heb ik zonder MP3-speler in de oortjes gelopen, wegens een platte batterij, en kon ik genieten van de rustige natuurgeluiden. Ik zou dat trouwens eens meer moeten doen, want het bracht de gedachten in mijn hoofd echt tot rust. Het lopen ging dan weer iets minder, ik had last van een te hoge hartslag, waarschijnlijk omdat ik nog steeds wat vermoeid ben.
Deze namiddag ging onze dochter bij een vriendinnetje spelen, zodat ik een duoloopje met Christophe kon doen in de mooie streek van Dergneau. Ik wou eerst een rustig loopje van 1u doen, maar dat was zonder mijn motiverende coach gerekend! Uiteindelijk heb ik 9km afgelopen aan een gemiddeld tempo van ongeveer 9km/u. Het was heel leuk om zo samen van de natuur te genieten en afgezien van een paar flagrante opmerkingen is het zeker voor herhaling vatbaar: meneer begon in het begin gewoon te snelwandelen om aan te tonen dat ik toch wel heel traag aan het lopen was en hij kondigde aan dat hij aan dat tempo aan zijn hartje vertelde dat het zich moest klaarmaken om te gaan slapen.... Enfin we hebben er een leuke tocht van gemaakt en met uitzondering van de laatste 2 km heb ik toch constant kunnen blijven babbelen. Volgende zondag probeer ik langs de Leie 10km te lopen.

20:09 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |