16-04-07

Rotterdam van supporterszijde

14 & 15 april 2007 - Rotterdam - xxkm gewandeld - xxkm gesupporterd

16/04/2007 - Dergneau - Lange versnellingen - 12,56km - 1:21:08 - AvgH 160 - AvgSpeed 9,3

Rotterdam is voorbij, het was een heerlijk weekendje weg waar ik enorm van genoten heb en waar ik, in tegenstelling tot de vele marathonlopers, mijn batterijen weer kunnen opladen heb. Vol goeie moed vertrokken de duizenden moedige en enthousiaste lopers om 11u voor een helse en hete tocht van 42km. Er stond geen zuchtje wind en de zon liet zich van zijn beste kant zien. Zelfs voor ons, supporters, was het zuchten en puffen geblazen, een plekje in de schaduw zat er vaak niet bij en de metro's zaten gevaarlijk volgestampt met massa's mensen die op verschillende kilometerpunten hun vrienden gingen toejuichen. Ook Phoebe en ik stonden daar tussen, hoewel we steeds een veilig plekje opzochten. We hadden eerst een mooi plaatsje net na de Erasmusbrug, waar we de kopgroep zagen voorbijstormen en ook een mooie glimp van onze held papa Christophe konden opvangen. Ook aan 5km konden we hem net eventjes tussen de massa zien. De volgende tocht was naar de 15km drankpost, waar we ruim een uur zitten wachten en kijken hebben, maar waar we geen bekende gezichten zagen voorbij huppelen. Dan maar vlug richting 30km getrokken, waar Phoebe zich op de grond genesteld heeft, geveld door de warmte en met pijnlijke voetjes. Blij was ik toen ik Frank Spencer nog "fris" zag voorbijlopen, eindelijk eens iemand die ik ken. En ik wist nu dat Christophe niet zo ver af meer kon zijn en gelijk had ik na ongeveer 10' kwam ook hij eraan, niet gelopen maar stijf gestrompeld. Hij zag er niet uit, zijn gezicht helemaal vertrokken van de pijn. Hij kon niet meer, hij zat er compleet door, had krampen in zijn benen en toch zag ik de twijfel in zijn ogen. 't Was alsof er 2 stemmetjes tegen hem bezig waren: een engeltje dat zei "denk toch aan je gezondheid en stop ermee" en een duiveltje dat hem vertelde toch door te gaan. Hij wou toch nog eventjes proberen aan een heel laag tempo, maar even verderop nam hij toch een moeilijke maar verstandige beslissing en besloot hij uit de wedstrijd te gaan. Het marathonavontuur voor hem was hier ten einde. Met de metro zijn we nog naar de finish gegaan, waar we de andere webloglopers (Ruthje, Mario, Frank & Betty Spencer) konden feliciteren met hun puike prestatie, want een marathon uitlopen in zo'n hitte is echt niet evident. Dus aan iedereen een dikke proficiat!!!

Terwijl iedereen kon bekomen van de tocht van gisteren, stond bij mij vandaag een training met lange versnellingen op het programma. 3 x 3km aan 6'/km (10km/u) is goed gelukt. 't Was niet gemakkelijk, maar ik heb het tempo de meeste tijd kunnen volhouden.

20:51 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (11) | Tags: 10 miles antwerp |  Facebook |

Commentaren

Zwaar Een zware dag voor lopers en supporters! Ocharme Phoebe haar voetjes. Ik ben er zeker van dat ze gedaan heeft wat ze kon om haar papa aan te moedigen. Wijze beslissing van Christophe. Het moet leuk blijven. Waarschijnlijk liep het niet volgens zijn plan, maar hij heeft het toch maar gedaan, in extreme omstandigheden. Aan dergelijke weersomstandigheden had niemand zich verwacht denk ik. Soigneert hem maar goed! Hij heeft mijn bewondering!!

Gepost door: Homer | 16-04-07

Jammer dat ik je niet gezien heb tijdens de marathon, maar het was ook erg druk..
En zwaar was het zeker, vooal toen de wedstrijd werd gestopt...
Lekker getraind hoor en wie weet de volgende keer wel een ontmoeting.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 16-04-07

Top Knappe prestatie van Christophe en vooral top dat hij zijn grenzen bij die extreme omstandigheden weet te aanvaarden. Dat is niet gemakkelijk na zo'n intense voorbereiding. Nog veel plezier met je voorbereiding van je 10 mijl. Tot ziens in Antwerpen!

Gepost door: Smurfineke | 16-04-07

revanche in Brussel ? stel het goed op de 10 miles, en voor Brussel heb ik vriesweer besteld ;)

Gepost door: jogginggirl | 17-04-07

R'dam ik ben ervan overtuigd dat het ook voor de supporters een zware dag moet geweest zijn. Mijne Koen was in ieder geval een uurtje niet echt aan te spreken, hihi. Knap gedaan Muriel en héél fijn van je ontmoet te hebben!!

Gepost door: Ruthje | 17-04-07

Supporters Bedankt voor de aanmoedigingen aan het 30-km punt.
Jammer dat Christophe slachtoffer werd van de hitte, maar dit PR loopt hij ongetwijfeld wel in Eindhoven.
Uitstel is geen afstel ...
Doe da goed in "the Antwerp ten miles", maar daar twijfel ik niet aan.
Meer nog, ik zie je volgend jaar zelfs de Coolsingel oprennen na een rit van 42 km.
Sukses !

Gepost door: frank spencer | 18-04-07

ik duim zondag alvast... voor je, Muriel ! Je komt goed voorbereid aan de start van een toffe wedstrijd, geniet er dus met volle teugen van hé... Loop ze én groetjes,

Gepost door: Steven | 19-04-07

good luck veel succes in Antwerpen ! (al voorspelt men ook voor zondag temperaturen boven de 20°)

Gepost door: patrick | 19-04-07

antwerpen Ik zal er zondag ook weer bij zijn .Je trainingen verlopen prcies zer goed ,je zal vliegen in antwerpen

Gepost door: mario | 20-04-07

Suc6 Suc6 morgen, ben ervan overtuigd dat je dit tot een goed eind gaat brengen. Toy Toy Toy

Gepost door: Dirk | 21-04-07

A'pen Je hebt ongetwijfeld geschitterd in Antwerpen, niet ?

Gepost door: kj | 23-04-07

De commentaren zijn gesloten.