18-05-07

Stadsloop Gent

Donderdag 17/05/2007 - Stadsloop Gent - 10,4km - 1:00:44 (officiële tijd 1:01:12) - AvgH176
Zo mijn eerste 10km wedstrijd zit erop! Gisteren heb ik deelgenomen aan de Stadsloop in Gent, een stad die steeds mooie herinneringen aan mijn studententijd naar boven brengt en waar Christophe en ik ook onze eerste samenwoonjaren doorgebracht hebben. Phoebe was natuurlijk als eerste aan de beurt met de Kids Run, waar ze 2 toertjes rond het Sint-Pietersplein moesten lopen. Best wel grappig om die kleintjes zo hun best te zien doen. Voor onze start konden we nog even enkele andere bloggers ontmoeten (o.a. Jan, Geert, Bart, ...). Een kwartiertje voor tijd vertrokken we dan samen met Geert richting start, waar we toch een mooi plaatsje redelijk vooraan konden bemachtigen. Na 10' uitstel van de start, konden we dan aan de wedstrijd beginnen. Christophe riep me nog snel een aanmoediging toe en weg was hij. Geert heeft me de eerste honderd meters nog vergezeld en nadien kon ook hij gaan versnellen. Ik probeerde rond de 10km/u te lopen en hield me netjes langs de kant zodat de vluggere lopers (bijna iedereen dus) me voorbij kon steken, maar toch had je nog altijd zo van die duwers die er langs de andere kant tussen glipten en me telkens uit evenwicht brachten. De volgende keer doe ik maar een dik Rugbyshirt aan zodat ik wat meer weerstand kan bieden! Mijn hartslagmeter werkte de eerste 5km niet, maar ik voelde wel dat mijn hartje als een razende tekeer ging. De wedstrijd vond ik wel lastiger dan in Antwerpen, misschien omdat er zoveel kasseistenen waren, veel scherpe bochten of omdat ik toch aan een vlugger tempo liep. Ik was dan ook blij toen ik langs de Coupure de 9km aanduiding zag, het einde was in zicht. Ik had nog een beetje over en dus begon ik nog iets te versnellen. Net voor de aankomst kreeg ik dan nog de aanmoedingen van mijn ouders en dochtertje zodat ik met vleugeltjes over die eindstreep vloog. De dagen voor de wedstrijd droomde ik er stiekem van om deze uit te lopen in 1u en vreesde ik in mijn nachtmerries voor 1u15. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd in 1:00:44 afgeklokt (officieel na de inscanning op 1:01:12) een prima tijd dus, gezien mijn nog niet zo lange loopervaring! Vandaag heb ik niks last van spierstijfheid, dus kan ik morgen en zondag mijn laatste 2 zware trainingen (versnellingen + 18km duurloop) doen in aanloop naar de 20km van Brussel volgende week. Ik zie het weer helemaal zitten, ga geen tijd voorop stellen, maar gewoon die 20km proberen uitlopen en er vooral van genieten. Brussels, here I come!!!!

21:10 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (13) | Tags: 20km brussel, stadsloop gent |  Facebook |

Commentaren

Gent was prima ! Op naar Brussel ! See you next week !

Gepost door: jogginggirl | 18-05-07

dikke proficiat! Mooi debuut op de 10 km! Gent is geen al te gemakkelijk parcours en zeker op het einde kwam nog een echte kuitenbijter. Brussel zal dan ook geen probleem zijn!

Gepost door: Dirk | 19-05-07

Wow ! das gewoon super,Muriel ! Ben gewoon zelfs beetje jaloers op je/jouw gelopen tijd..... ;-) Dat heb je echt wel héél knap gedaan hoor. Nu nog ff doorbijten voor die laatste zware training en dan volgende week er in Bxl nog 's goed invliegen. Succes alvast, en geniet er nog van !

Gepost door: Steven | 19-05-07

knap! zeer knap gedaan Muriel, en 't was meer dan 10 km hé, dus je hebt zelfs ruim onder het uur gelopen!! Bxl volgende week zal je zeker lukken hoor!

Gepost door: Ruthje | 19-05-07

Prins Fhilippe gaat je met open armen verwelkomen ... in Brussel ;-) hij is nogal gesteld op snelle dames ,het zal zeker geen probleem zijn de 20km en een dikke proficiat van je prestatie in Gent ;-)

Gepost door: katrien r | 19-05-07

schoon! schone tijd hoor; daar mik ik ook op tegen eind september. geniet van brussel !!

Gepost door: Jess | 19-05-07

Knap gelopen Muriel. Dat komt dik in orde in Bxl. Spijtig dat ik niet meeloop in Bxl anders had ik wel als bodyguard willen fungeren tussen dit brutte lopers!

Gepost door: Homer | 19-05-07

Knap gelopen Muriel. Dat komt dik in orde in Bxl. Spijtig dat ik niet meeloop in Bxl anders had ik wel als bodyguard willen fungeren tussen dit brutte lopers!

Gepost door: Homer | 19-05-07

Goed zo... Blij je eens live te ontmoeten. Prima tijd en tot in BXL...

Gepost door: Jan | 19-05-07

Proficiat!!! Je hebt dat heel goed gedaan hoor!!! Leuk jullie eens gezien te hebben, hopelijk tot in Brussel.

Gepost door: Geert | 19-05-07

profficiat dag muriel. je hebt het wer prima gedaan. die 20 km zullen zeker geen probleem zijn . uitlopen is het doel . Geen tijd voorop stellen en genieten is de boodschap. Jullie heeft al doorgegeven op de blog waar we bijeen komen , dus daar zal ik ook zeker zijn .

Gepost door: mario | 19-05-07

Gefeliciteerd met je mooie PR op de 10 en knap gedaan hoor.Je bent er klaar voor en die 20km ga je halen, weer een PR.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 19-05-07

Proficiat Hallo, proficiat met je mooie resultaat op de stadsloop van Gent, deze probeer ik volgend jaar zeker ook eens. Alvast nog veel doorzettingsvermogen en loop ze !!!

Gepost door: Stofke | 20-05-07

De commentaren zijn gesloten.