26-06-07

Loopfeest in Zulte

Zondagvoormiddag ben ik nog vlug even naar het fitnesscentrum getrokken terwijl dochterlief aan het turnen was. Goed voor een half uurtje fietsen en een half uurtje op de loopband. Na een vlugge lunch trokken we dan richting Zulte, hopend dat de weergoden ons wat gunstig zouden zijn. We waren netjes op tijd, maar voor ons was het dan ook niet zo ver hé. Eén voor één druppelden de andere bloggers binnen en ’t was leuk om iedereen weer eens te ontmoeten. Met blozende kaakjes heb ik aan Mario opgebiecht dat ik al 3 weken op non-actief stond, maar dat daar zeker (hopelijk) vanaf deze week verandering in zou komen. Na de gebruikelijke groepsfoto trokken we dan richting start van de 3,4km wedstrijd. Julie, Edith, Homer en ikzelf fungeerden als bumper en GPS voor de achterwaarts lopende Mario. We startten strategisch achteraan de kudde, maar konden gaande weg toch enkele andere lopers voorbijsteken. Ik was echt wel verbaasd over het blinde vertrouwen van Mario (die maar enkele keren over zijn schouder piepte) en over de snelheid waarmee hij liep. De dorpelingen van Zulte zullen we voor volgend jaar eerst een cursus “Hoe ben ik een enthousiast publiek en kan ik de lopers aanmoedigen” laten volgen, want op een blatend schaap na was er maar weinig respons te merken. In de laatste bocht voor de finish kregen we dan het gezelschap van alle bloggers om samen met Mario als een rode meute te finishen. He did it! Terwijl de anderen hun 10km-wedstrijd begonnen, kon ik me even gaan opfrissen om dan samen met Phoebe de finish te bekijken. Onze papa heeft da weer goe gedaan: 41’26’’ een nieuw PR’ke! Ook de andere bloggers zetten hun beste beentje voor, zo finishte Betty Spencer als derde vrouw op de 3,4 km en Tinneke als derde vrouw bij de 10km. Proficiat aan iedereen!!! Nadien trok iedereen richting bar, waar we de lekkere cakes en muffins voor Make a Wish verkochten. En we hebben toch een aardig bedrag kunnen inzamelen! Dit was het bakken op zaterdag zeker waard!! ’t Was leuk en fijn om daar in Zulte gewezen te zijn (met dank aan Harmsie voor de goeie organisatie!).

20:56 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (6) | Tags: zulte |  Facebook |

18-06-07

Rust...

Donderdag 14/06/2007 - Dergneau - herstelloopje - 4,96 km - 0:30:27 - AvgH158
Rusten, rusten en nog eens rusten. Dat is wat ik de voorbije weken gedaan heb, met uitzondering dan van vorige donderdag. Toen heb ik voor het eerst sinds de 20km door Brussel mijn loopschoenen weer aangetrokken. Mijn lichaam was totaal uitgeput, ik viel nog net niet al staande in slaap, zo moe was ik. Niet alleen door het vele lopen, maar ook door de verbouwingswerken waar we mee bezig zijn. We zijn constant druk in de weer met werken (en dan alles opkuisen achteraf), met gebel naar aannemers en vooral ik, met veel gepieker over het inplannen en organiseren en 'oei dat zal toch wel lukken zekers...'. Enfin, hopelijk wordt het de komende weken iets rustiger. De moeilijke werken die we zelf moesten doen zijn nu (momenteel toch) achter de rug. De komende weken zullen we wat moeten kamperen in afwachting van onze nieuwe keuken, maar we hebben het er voor over! Ik hoop deze week toch nog 1 of 2 keer te kunnen gaan lopen, kwestie van de spanningen er wat af te krijgen en zondag toch mee te kunnen met Mario. Vrijdag en zaterdag staan alvast enkele uurtjes bakken op het programma en ik hoop toch wat muffins klaar te krijgen om te verkopen voor Make a Wish zondag in Zulte.

20:18 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-06-07

De Fiertel

Zondag 03/06/2007 - wandeltocht De Fiertel - 32km Ronse

Vorige week heb ik mijn beentjes hun welverdiende rust gegund. Want mijn inspanningen tijdens de 20km door Brussel, die heb ik toch wel de hele week gevoeld aan mijn lichaam: de spiertjes voelden wat stijf, 's avonds was ik telkens bekaf en 's morgens geraakte ik amper mijn bedje uit. Dit weekend heb ik dan opnieuw mijn loopschoenen aangetrokken, ditmaal niet voor een looptrainingen maar om deel te nemen aan de wandeltocht "De Fiertel" in Ronse. Deze tocht is ongeveer 32km lang en loopt langs de mooie heuvels in de Vlaamse Ardennen. Heerlijk genieten van de natuur en de zon! En raad eens wie we tegengekomen zijn, lekker genietend op een terrasje van een aperitief... jawel Frank & Betty Spencer en kids!! Ze waren enkele dagen op vakantie in onze streek en hun huisje lag net op de route van de Fiertel. Ik vrees dat ze zondag dus niet veel van de rust hebben kunnen genieten , want er waren massaal veel wandelaars op tocht! 't Was uiteraard leuk om hen weer even ontmoet te hebben en na een babbeltje zetten Christophe en ik onze tocht verder. Het was al weer enkele jaren geleden dat ik die wandeltocht nog meegedaan had, dus ik was echt wel benieuwd of ik verschil zou merken nu ik toch regelmatig sport. Ja dus, ik heb die 32km heel gemakkelijk kunnen uitwandelen, nergens last van gehad, gewoon puur genieten. Dit was echt een makkie in vergelijking met de 20km door Brussel! Deze week ga ik opnieuw met mijn loopschema aan de slag, op weg naar de halve marathon in Eindhoven...

13:06 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (9) | Tags: 20km door brussel - de fiertel |  Facebook |