17-07-07

Conditie??

04/07/2007 Dergneau: 4,71km - 0:33:17 - AvgH159
17/07/2007 Dergneau: 6,1km - 0:41:49- AvgH169 (!!)
Met blozende wangen durf ik eindelijk nog eens een berichtje op mijn blogje te plaatsen... Het lijkt eindeloos lang geleden dat ik nog eens sportief uit mijn huisje gerend kwam. Sinds de 20km door de Brussel was ik net een uitgeblust kieken. Mijn lichaam was compleet opgebrand, ik was moe, oh zo moe dat ik niks anders meer kon doen dan slapen, slapen en nog eens slapen. Veel te lang heb ik thuis gezeten, veel te lang heb ik zitten twijfelen of de loopsport wel voor mij was weggelegd, zo lang dat mijn conditie ondertussen weer heeeeel veeeeel achteruit gegaan is. Maar ik wil niet langer die moeheid in mijn lichaam voelen en ik hoop dat het lopen me weer de nodige energie zal geven zoals enkele maanden terug. Vol goeie moed ga ik er weer aan beginnen, eerst geleidelijk aan mijn conditie terug opbouwen. Volgens Christophe zou dit al snel weer terug komen (2 à 3 weken) en dat geeft me moed, want gemakkelijk is het niet om weer al puffend en hijgend een toertje van 6 km te rennen. Waar is die vrouw die enkele weken terug nog vlot 20km liep??? Dat spookte vandaag tijdens mijn loopje constant door mijn gedachten. Hoe heb ik zo stom kunnen zijn om zo lang niet te lopen, al was het maar een paar km... Maar ja, de klok kunnen we helaas niet terugdraaien, maar het heden en de toekomst dat hebben we wel in handen! Ik loop nog steeds te twijfelen op welke afstand ik mijn ambities moet zetten. 5 of 10km is een mooie afstand voor mij, de trainingen kunnen gemakkelijk ingepland worden en de afstanden zijn niet te lang. Ten miles zie ik 's zomers ook wel zitten, maar ik heb twijfels over die halve marathon in Eindhoven... want dat was eigenlijk mijn volgende doel. Zal ik dat wel nog kunnen halen nu mijn conditie zo ferm achteruit is gegaan? Ik weet het momenteel niet goed en ga dus maar afwachten wat de komende weken zullen brengen...

19:51 Gepost door Muriel | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

tuurlijk wel Natuurlijk wel Muriel, je basisconditie verlies je niet zo snel. Christophe heeft gelijk hoor, binnen enkele weken loop je weer even vlot als voordien en Eindhoven is nog 3 maand he, je hebt nog tijd zat! Veel succes met het "herbeginnen" en geniet van je vakantie in Turkije.

Gepost door: Julie | 17-07-07

DAT ZAL ZEKER LUKKEN !!!!!! Geen twijfels , ge gaat het zelf ondervinden hoor dat komt veel rapper dan ge denkt en een rust periode kan NOOIT kwaad , je zal zien dat zal gewoon van zelf gaan nu nog een"stage" in Turkeye en de rest ..... Goede reis !!!!

Gepost door: katrien r | 18-07-07

Genieten van het lopen Ik wil maar zeggen dat je als loper/loopster niet constant prestatiegericht je sport moet beoefenen. Laat je hartslagmeter eens thuis, neem afstand van je loopschema en ga eens lopen zonder tijds- en prestatiedruk. Als je met plezier hardloopt (op het gevoel), voorkom je volgens mij de gevreesde burn-out en blessures. Doe af en toe een wedstrijdje van 5 à 10 kilometer mee en loop dit als training. Verbeter je dan je pr, heel goed, lukt dit niet, wees dan niet teleurgesteld, volgende keer beter. Veel succes.

Gepost door: Dave | 18-07-07

no worries een rustperiode is bij iedereen eens welkom hé, en tuurlijk komt die conditie rap terug. En loop geen halve marathon omdat een ander dat wil, maar enkel als jij dat wil hé. Loop je liever wat kortere afstanden dan moet je dat gewoon doen. Gewoon lekker lopen waar jij zin in hebt!

Gepost door: Ruthje | 18-07-07

succes Voor je het weet loop je weer 10 km al fluitend zonder problemen. Je zult versteld staan hoe snel je weer opbouwt.

Gepost door: Dirk | 19-07-07

Helaba. Zo nie he!! Ik loop als ik tijd en goesting heb! Geen planning, geen schema's, geen stress...

Gepost door: Homer | 19-07-07

Helemaal geen slecht idee om langer te stoppen met harlopen, doe ik ook...En richt je op een eind doel en bereik dat in kleine stapjes er naar toe...Daarna weer wat rust en opnieuw een doel stellen.
En een halve gaat je zeker lukken, let maar op.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 22-07-07

Niet panikeren Ik ben zelf ook een aantal weken out geweest en ben nu weer sinds 2 weken een schema aan het volgen. Gisteren heb ik al een uur uitgelopen. Voor je het weet loop je weer als een trein. Nog veel loopplezier!

Gepost door: Smurfineke | 22-07-07

De commentaren zijn gesloten.