18-11-07

Een spectaculaire training

Zaterdag 17/11/2007 Dergneau - 4,6km loslopen: 0:34:29 - AvgH 158 - Avg Speed 7min24
sportvliegtuigWat is er nu zo spectaculair aan een rustig loopje van 4,6 km zullen jullie zich wellicht afvragen. Niks, behalve dan als je onderweg op 100m afstand een sportvliegtuigje op het landbouwveld naast je ziet neerstorten!! Yep, ik dacht eerst dat de piloot mijn training bijzonder interessant vond en daardoor boven mij rondjes bleef vliegen. Maar toen ik hem over de weg voor mij rakelings over de bomen zag scheren en zijn landing zag inzetten op het landbouwveld, bleef ik compleet verbouwereerd staan. Die man had helaas de betonnen paaltjes niet gezien die in het landbouwveld stonden waardoor het vliegtuigje ook nog eens behoorlijk op zijn kop landde. Samen met een groepje mensen die op een quad aan het rijden waren, spurtte ik richting vliegtuigje om de ongelukkigen eruit te redden. De piloot kwam er zelf al uit gekropen, zonder ook maar 1 schrammetje en vroeg doodleuk waar hij zich bevond want hij was compleet verloren gevlogen!!! Die man heeft echt veel geluk gehad en binnen de 5 minuten stond de helft van ons dorp daar. Tja aangezien ik niet veel meer kon doen, ben ik dan maar verder huiswaarts gelopen. Achteraf bleek ik een maximale hartslag van 190 gehad te hebben, maar deze keer niet door de zware training! Vandaag had ik me voorgenomen om 10km rustig te gaan lopen, maar een pijnlijke en gezwollen keel hebben me thuis gehouden. Hopelijk vinden de virusjes een ander slachtoffer en voel ik me morgen beter. Misschien helpt het als ik wat dichter bij Christophe kruip vanavond...Knipoog

18:24 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

14-11-07

Donker

Donkere dagen, dat is nu iets waar ik niet goed tegen kan. Mijn energiepeil zakt dan direct onder het vriespunt. 's Avonds na het werk thuiskomen en het gevoel hebben dat het al 23u is, terwijl de klok pas 19u aanduidt, ik heb altijd aanpassingsproblemen als de herfst zijn intrede doet. Ik wil dan het liefst een lekker warm bad nemen en met een grote kop warme choco voor de tv hangen. Lopen in het donker 's avonds, langs die rustige maar vooral onverlichte wegjes bij ons, zie ik niet zitten. Ik ga constant ongerust zijn en voortdurend op mijn hoede zijn, weinig loopfun dus en zeker geen goede referentie voor mijn hartslag. Ik ben dan al enkele dagen op zoek gegaan naar een alternatief, want ik wil en ZAL deze winter mijn conditie verder onderhouden! Dit weekend ga ik langs bij een fitnessclub bij ons in de buurt, waar ze een heel gamma aan cardiotoestellen hebben. En als dit meevalt, dan zal ik daar een paar keer week gaan vertoeven om daar in alle veiligheid mijn kilometerkes te lopen of fietsen. En als het weer in het weekend meevalt, dan zal ik met veel plezier overdag in de vrije natuur mijn looptraining afleggen.

12:20 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-07

Nagenieten...

21/10/2007 - 4,6km loslopen - 0:32:03 - AvgH 153
29/10/2007 - 4,6km loslopen - 0:35:04 - AvgH 151
31/10/2007 - 4,6km loslopen - 0:34:15 - AvgH 159
04/11/2007 - 8,7km duurloop - 0:56:36 - AvgH 161 - AvgSpeed 6,30 min
van mijn halve marathon in Eindhoven... dat is wat ik hoofdzakelijk de voorbije 3 weken gedaan heb. Door al die trainingen en de verbouwingen stond ons huisje helemaal op z'n kop, dus een grondige schoonmaak- en opruimbeurt was meer dan noodzakelijk. Deze week kon ik gelukkig genieten van een relax weekje herfstvakantie waarin ik veel tijd met Phoebe doorgebracht heb. Lekker gaan shoppen, naar de bioscoop, wat kwebbelen, ... girlsfun dus. Ondertussen heb ik ook regelmatig wat losloopjes van 5km gedaan om geleidelijk aan terug van start te kunnen gaan met Mario's nieuwe schema. Vandaag stond training 2 op het programma, een duurloop van 9km aan 6min30. Phoebe was vandaag te gast bij een vriendinnetje, ideaal voor ons dus om er een duoloopje van te maken. Christophe die nog steeds last heeft van zijn knie, besloot mij dan maar te hazen. Heerlijk is dat, ik heb slechts 2 keer op mijn Polar gepiept om mijn hartslag eens te checken en voor de rest liep ik mee in de flow van m'n schat. Deze keer kon hij volop vertellen, want de training was voor mij redelijk zwaar, waardoor ik vooral voor luistervinkje gespeeld heb deze keer. Zonder hem had ik zeker het tempo niet volgehouden, er is dus nog heel wat werk aan de winkel deze winter, wil ik de 20km door Brussel volgend jaar binnen de 2u kunnen uitlopen!

14:15 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |