22-03-08

Rustige duurloop

Zaterdag 22/03/2008 duurloop 14km - 01:58:34 - AvgH 158
traag - schildpadVandaag stond een rustig duurloopke op het programma, met als doel heeeeel rustig lopen en proberen die hartslag onder controle te houden. En dat is goed gelukt vind ik. De laatste 5km had ik een aantal "prachtige" (lees dus hele steile) heuvels in mijn route ingepland, als voorbereiding op de fameuse Tervurenlaan in Brussel. Ik geef toe, het tempo was wel heel traag, maar ik had me voorgenomen om me daar nikske van aan te trekken. Door die stomme footpod van mij die er na 1km al weer de brui aan gaf, kon ik ook mijn tempo niet controleren, dus ik was eigenlijk wel een beetje verplicht om me enkel op mijn hartslag te concentreren. Ik ga dinsdag toch eens langs de sportwinkel om mijn footpod te laten repareren, want eens je zo'n hebbeding gewoon bent, kan je niet meer zonder hé. Het weer zat me ook terug mee vandaag: beetje zon, weinig wind en vooral geen regen tegen gekomen.
Straks nog naar een paasfeest bij de ouders van Christophe en morgen naar een jubileumfeestje van mijn meter. Veel eten en drinken, maar geen lopen dus. Misschien vind ik maandag nog een gaatje om een paar versnellingske te lopen en vooral om de calorieën van de voorbije dagen er weer af te krijgen!

16:50 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-03-08

Tempoloop

Dinsdag 18/03/2008 Dergneau tempoloop 5km: 0:33:14 - AvgH 166
Op het schema van Mario stond een tempoloopje van 5km, ideaal dus om tussen een hagel- en een regenbui door af te werken! 't Ging redelijk vlot, hartslag wel iets boven de 160, maar ik was redelijk tevreden. De zon scheen flauwtjes door de dreigende wolken, dus 't was kwestie van vlug thuis te geraken voor er een nieuwe wolkbreuk los barstte. Dit weekend probeer ik tussen de paasfeesten door voor het eerst sinds lange tijd weer eens 14km te lopen. Kwestie van de talrijke calorieën van de dinertjes te verbranden. Aan allen een vrolijk paasfeest en dat de weergoden ons toch een beetje gustig gezind mogen zijn dit weekend!

17:52 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-03-08

Loopprioriteiten

Zaterdag 15/03/2008 Wisselloop 10km: 1:06:31 - AvgH 165
Zondag 16/03/2008 Duurloop 12,3km: 1:30:52 - AvgH 160

Gisteren een leuke duo-wisselloop gedaan met mijn "persoonlijke coach" Christophe langs de Schelde in Oudenaarde. Tijdens de 2km rustig lopen konden we gezellig wat bijpraten, maar tijdens de 1km aan een sneller tempo kwam er nog maar weinig uit aan mijn kant en concentreerde ik me enkel op het volgen van zijn (leuk!) kontje. Wel eens ontspannend om zo niet op de afstand of het tempo te moeten passen, gewoon volgen en luisteren naar de wijze raad van manlief. Die 10 mijl in Antwerpen komen steeds maar dichter in het vizier, dus het is het de hoogste tijd om er weer eens in te vliegen! Deze ochtend, na het ontbijt, dan ook vlug in de loopschoenen gedoken voor een duurloopje van 12km in het heuvelachtige Pays des Collines. Het ging vrij vlot, hartslag nog ietske te hoog en mijn benen waren nog wat stijf van de wisselloop van gisteren, maar al bij al toch een leuke training. De lichte motregen halverwege zorgde voor de nodige afkoeling om dan uiteindelijk met een zonnetje aan de hemel thuis aan te komen.

15:26 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |