21-05-08

De Fiertel

Zondag 18/05/2008 De Fiertel in cijfers:
- 8,9km in wandeltempo in 1:40:40
- 18,6km in looptempo in 2:08:25
- 4,5km in wandeltempo in 0:45:25
- Totaal 32km in 04:34:30
6u, wat een onmenselijk vroeg uur om op te staan in het weekend! Met veel moeite rol ik mijn bed uit en sleur mezelf naar de ontbijttafel. Gelukkig kikkeren een goeie kop koffie en een lekkere ontbijtkoek mijn humeur op. De loopkledij wordt snel aangetrokken en om 7u11 kunnen we dan uiteindelijk aan onze wandel/looptocht van 32km starten. De Fiertel, oorspronkelijk een bedevaart, loopt langs de grenzen van Ronse en neemt de wandelaars mee langsheen panoramische vergezichten. Wij zijn blijkbaar de eersten om de tocht te starten en het is nog barkoud. Er zijn nog geen medewandelaars te bespeuren, enkel de uitbaters van de cafés die alles aan het klaar maken zijn om de dorst en honger van de duizenden wandelaars straks te stillen. Zo vroeg vertrekken heeft toch ook een voordeel, de toiletten zijn nog proper (ah ja want er was niemand voor je) en je hoeft geen half uur in de file te staan! Na een opwarmtochtje van 8,9km en een steile klim komen we in het muziekbos aan. Een groepje lopers steekt ons voorbij en na onze energiereep verorberd te hebben beginnen ook wij aan onze looptocht. Christophe had een rugzak meegenomen met drank en eten in, maar deze bleek niet zo gemakkelijk te zitten tijdens het lopen en schuurde de hele tijd tegen zijn rug. Gelukkig konden we op mijn reddende papa rekenen, zodat we 10' later met ons drankje in de hand verder konden lopen. Een goeie 18km verder en na verschillende heuvels getrotseerd te hebben, beslis ik om de rest van de tocht wandelend af te leggen. Mijn billen voelen krampachtig aan en ik heb veel pijn in de onderrug. De laatste 4km wandelen deden me echter goed en de pijn was zo goed als weg bij aankomst aan de wagen. 11u45, schitterend op schema! Vlug een (koud) douchke gaan nemen thuis, frietjes halen aan de frituur en dan dochterlief ophalen bij oma & opa om naar haar eerste ropeskippingwedstrijd te brengen. En DSCN3363-resizedonze meid heeft het weer schitterend gedaan, ze is knap 1e geworden op 21 deelnemers bij de beginnelingen!! 's Avonds dan nog een paar rondjes gelopen op de kermis om dan uiteindelijk, moe maar toch zo voldaan in mijn bedje te kruipen.
Dit weekend staat dan weer de 20km door Brussel op ons programma. Ik ga proberen de pacers van 2u te volgen en wie weet haal ik weer een PR'ke binnen. Iedereen alvast veel succes zondag!

20:39 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

32er een 32er in de benen. Proficiat.
Ook een dikke proficiat voor Phoebe. Knap gedaan. Moest ik nog zo jong zijn, dan zou ik dat ook doen "Ropeskipping" .. dat bestond in onze tijd nog niet .. toch niet in die vorm.
Succes zondag .. Tot dan.

Gepost door: Edith | 22-05-08

De commentaren zijn gesloten.