27-05-08

20km door Brussel

Zondag 25/05/2008 - 20km door Brussel - 02:16:54 - AvgH176
De 20km door Brussel, eindelijk was het dan zover. Maanden- en wekenlang keek ik er al naar uit, en ik moet toegeven dat ik na afloop even in de put zat, een beetje teleurgesteld over mijn (wan)prestatie maar de redenen hiervoor zijn allemaal aan mezelf te wijten. Ik had er nochtans goeie moed in. De 18km-training van vorige zondag tijdens de Fiertel verliep heel vlot, veel beter in vergelijking met afgelopen zondag. Misschien had ik gewoon een mindere dag…
We waren reeds vroeg ter plaatse, zodat we de sfeer wat konden opsnuiven en ons rustig konden klaarmaken voor de start. Rond de middag kwamen we dan Katrien tegen met wie we een vlugge babbel konden houden. En wie kwamen we tegen in het museum, jawel Jan DSC_0050-20kmBXL08_resizedSchockaert, die zijn ultraloop van 50km al goed verteerd had. Even op en af naar ‘den hond’ zat er niet in, want ik moest poseren voor de jaarlijkse groepsfoto van het werk. Gezellig keuvelend ging ik dan samen met Christophe en Jan op weg naar ons hokje. Christophe mocht zich al iets meer naar voren begeven met zijn nummer 1644 en ook Jan poseerde zich vooraan in onze box. Ik besloot mij in de omgeving van de pacers van 02u00 te houden, want dat was mijn ultieme doel. Eén van de pacers was een gezellige Hollandse dame met wie ik aan de praat geraakte, zodat het startschot er sneller kwam dan ik verwachtte. De meute trok zich langzaam op gang, wandelend, joggend om dan eindelijk over te gaan naar een loopritme. De eerste 3 kilometer heb ik me suf gelopen om die pacers bij te kunnen houden, zij steken in een gezapig tempo iedereen voorbij, maar als je al mensen met wandelstokken moet voorbij geraken en lopers die gezellig met z’n vieren naast elkaar blijven plakken, dan is het eigenlijk onbegonnen werk om netjes achter de pacers te blijven. Ik heb er zelfs mijn eerste drankbevoorrading door gemist, waardoor ik in de tunnels al volledig in oververhitting kwam. Ondertussen was er al een pak volk tussen mij en de pacers, zodat ik besloot in eigen tempo verder te lopen. Tot 10 kilometer ging het eigenlijk vrij vlot, al had ik wel last van de warmte, maar eens de 12 à 13 kilometer voorbij kreeg ik het toch lastig, mijn voeten en benen begonnen stilaan verkrampt te voelen en ik kreeg veel pijn in mijn onderrug . Meer en meer lopers kwamen bewusteloos aan de kant te liggen en toen besloot ik het ook wat rustiger aan te doen, want gezondheid gaat toch nog steeds boven een tijd hé. Aan iedere drankpost heb ik toen eventjes gewandeld om rustig te kunnen drinken. Op de Tervurenlaan had ik het knap lastig, het was echt trekken om boven te geraken. En wie zie ik daar plots aan de ingang van het Jubelpark staan, mijn ouders en Phoebe die me luid aanmoedigden, amaai dat doet echt deugd en heeft me opnieuw de energie gegeven om de finish te halen. Ik was blij dat ik aangekomen was, nog nooit heb ik me zo bekaf gevoeld, compleet op, energie onder nul en een beetje teleurgesteld over mijn tijd, 02:16:54, 8 minuten meer dan vorig jaar. Gelukkig kwam ik al snel Christophe tegen die me opmonterde en kon ik genieten van een zalige beenmassage op de stand van mijn werk. ’s Avonds zijn we dan nog rustig iets gaan eten op restaurant om de opgebruikte caloriëen weer aan te vullen.
Vandaag relativeer ik de situatie al iets meer, ik had een mindere dag gecombineerd met te weinig trainen en dan kan je natuurlijk onmogelijk goede resultaten behalen. Ik weet niet of ik nog zo’n afstanden wil lopen. De komende weken ga ik proberen de trainingen weer te hervatten en op te trekken tot 3 x per week om dan eind juni mee te doen aan een 10km wedstrijd bij ons in de streek.

20080526 Ranking 20km door Brussel

21:02 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Helaba... das toch goe zeker of lag je liever aan de kant, in het gras? En lees ik het goed, maar 10 seconden "trager" dan in 2007... OK, omstandigheden waren niet ideaal en de pacers trokken volgens mij op niets, toch niet die van 1:50 en later. Kop op en volgende keer beter hé.
Mooie foto van ons driekes. Je kan ook duidelijk mijn grijze meches zien...
Twas weer tof om met jullie te kunnen babbelen en tot weerziens.
Groetjes van Carine en mezelf

Gepost door: Jan Schockaert | 27-05-08

Geen oortje laten hangen eerst en vooral als je al achteraan staat kan je onmogelijk de 2 u halen aan een tempo waar je mee start , wij hebben op een bepaald momment aan 5min/km gelopen om wat tijd in te halen en we zijn dan nog maar net onder de 2u geraakt , ik vind dat Brussel gewoon een loop is om plezier te maken en steun geven en krijgen aan/van medelopers in de moeilijke hellinskes en dat hebben wij gedaan en ik heb nog nooit z'on plezier gehad ,er liepen er van onze club mee samen met ons die normaal een marathon binnen de 3u lopen duuuus!!!volgend jaar loop jij maar bij ons of met een deel bloggers en geen tijden bekijken ..deal ?????

Gepost door: Katrien | 27-05-08

toch knap Toch knap gelopen hoor Muriel. Combinatie van véél volk, warmte en heuvels zal er ook wel voor iets tussen zitten. En zoals Katrien zei: als je vanachter moet starten is het zowiezo al moeilijk om tijd in te halen. Reden genoeg om toch lekker na te genieten hoor!

Gepost door: Julie | 27-05-08

proficiat Proficiat muriel, knap gelopen. Het was niet gemakkelijk om door het volk te slalommen, wandelaars, buggy's .. Toch wel een mooie wedstrijd, en geen regen !!

Gepost door: Edith | 28-05-08

Een mooie tijd en prestatie, knap gedaan hoor.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 28-05-08

Goed gedaan! Je hebt dat gewoonweg schitterend gedaan!

Gepost door: Geert | 30-05-08

Uw volgende wedstrijd in Ogy? Wel een luxe om in zo'n mooie streek te wonen. Moet een fantastisch decor zijn om door te lopen. Mijn fietstrainingen dwalen meestal af in uw regio.

Gepost door: Carlos | 09-06-08

late reactie Je hebt het wel uitgelopen hé. Ik stond zelf ook te voet op die dekselse Tervurenlaan. Maar kijk, ik heb er op het einde nen hele hoop gezien die niet meer konden lopen dus chapeau aan ons die dit mooi hebben afgewerkt niet?

Gepost door: Steve | 12-06-08

hoi wat leuk om via die blog nog iets van jullie te horen. toevallig ontdekt...
Proficiat met je prestaties hé. Had ik maar verder blijven fietsen, ik heb welgeteld al 0 km gefietst dit jaar...misschien komen er morgen wat bij, want er is bij ons de 8 uren van rollegem-kapelle en daar moet je wel aan meegedaan hebben, dus wie weet.
Ik stuur wel nog eens een mailke.
vele groetjes van ons allemaal voor jullie allemaal.

Gepost door: veronique | 06-07-08

Mijn schema van coach Mario gekregen Dag Muriel, ik heb vandaag mijn schema voor de marathon in Eindhoven gekregen van Mario,goede kerel hoor,maar verlangt ook veel,mijn allereerste marathon moet onder de 3:45 liggen denkt hij, ik zou blij zijn dezelfde dag aan te komen die ik vertrokken was!!!
Dat was even dag zeggen
mvg
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 17-07-08

VEEL PLEZIER!!! hopelijk blijf je nog lang veel plezier hebben in het lopen en kun je binnenkort misschien wel een marathon lopen!!! ik hoop van wel !!

Vele groetjes je lieve dochtertje phoebske!

Gepost door: phoebske | 25-08-08

De commentaren zijn gesloten.