27-05-08

20km door Brussel

Zondag 25/05/2008 - 20km door Brussel - 02:16:54 - AvgH176
De 20km door Brussel, eindelijk was het dan zover. Maanden- en wekenlang keek ik er al naar uit, en ik moet toegeven dat ik na afloop even in de put zat, een beetje teleurgesteld over mijn (wan)prestatie maar de redenen hiervoor zijn allemaal aan mezelf te wijten. Ik had er nochtans goeie moed in. De 18km-training van vorige zondag tijdens de Fiertel verliep heel vlot, veel beter in vergelijking met afgelopen zondag. Misschien had ik gewoon een mindere dag…
We waren reeds vroeg ter plaatse, zodat we de sfeer wat konden opsnuiven en ons rustig konden klaarmaken voor de start. Rond de middag kwamen we dan Katrien tegen met wie we een vlugge babbel konden houden. En wie kwamen we tegen in het museum, jawel Jan DSC_0050-20kmBXL08_resizedSchockaert, die zijn ultraloop van 50km al goed verteerd had. Even op en af naar ‘den hond’ zat er niet in, want ik moest poseren voor de jaarlijkse groepsfoto van het werk. Gezellig keuvelend ging ik dan samen met Christophe en Jan op weg naar ons hokje. Christophe mocht zich al iets meer naar voren begeven met zijn nummer 1644 en ook Jan poseerde zich vooraan in onze box. Ik besloot mij in de omgeving van de pacers van 02u00 te houden, want dat was mijn ultieme doel. Eén van de pacers was een gezellige Hollandse dame met wie ik aan de praat geraakte, zodat het startschot er sneller kwam dan ik verwachtte. De meute trok zich langzaam op gang, wandelend, joggend om dan eindelijk over te gaan naar een loopritme. De eerste 3 kilometer heb ik me suf gelopen om die pacers bij te kunnen houden, zij steken in een gezapig tempo iedereen voorbij, maar als je al mensen met wandelstokken moet voorbij geraken en lopers die gezellig met z’n vieren naast elkaar blijven plakken, dan is het eigenlijk onbegonnen werk om netjes achter de pacers te blijven. Ik heb er zelfs mijn eerste drankbevoorrading door gemist, waardoor ik in de tunnels al volledig in oververhitting kwam. Ondertussen was er al een pak volk tussen mij en de pacers, zodat ik besloot in eigen tempo verder te lopen. Tot 10 kilometer ging het eigenlijk vrij vlot, al had ik wel last van de warmte, maar eens de 12 à 13 kilometer voorbij kreeg ik het toch lastig, mijn voeten en benen begonnen stilaan verkrampt te voelen en ik kreeg veel pijn in mijn onderrug . Meer en meer lopers kwamen bewusteloos aan de kant te liggen en toen besloot ik het ook wat rustiger aan te doen, want gezondheid gaat toch nog steeds boven een tijd hé. Aan iedere drankpost heb ik toen eventjes gewandeld om rustig te kunnen drinken. Op de Tervurenlaan had ik het knap lastig, het was echt trekken om boven te geraken. En wie zie ik daar plots aan de ingang van het Jubelpark staan, mijn ouders en Phoebe die me luid aanmoedigden, amaai dat doet echt deugd en heeft me opnieuw de energie gegeven om de finish te halen. Ik was blij dat ik aangekomen was, nog nooit heb ik me zo bekaf gevoeld, compleet op, energie onder nul en een beetje teleurgesteld over mijn tijd, 02:16:54, 8 minuten meer dan vorig jaar. Gelukkig kwam ik al snel Christophe tegen die me opmonterde en kon ik genieten van een zalige beenmassage op de stand van mijn werk. ’s Avonds zijn we dan nog rustig iets gaan eten op restaurant om de opgebruikte caloriëen weer aan te vullen.
Vandaag relativeer ik de situatie al iets meer, ik had een mindere dag gecombineerd met te weinig trainen en dan kan je natuurlijk onmogelijk goede resultaten behalen. Ik weet niet of ik nog zo’n afstanden wil lopen. De komende weken ga ik proberen de trainingen weer te hervatten en op te trekken tot 3 x per week om dan eind juni mee te doen aan een 10km wedstrijd bij ons in de streek.

20080526 Ranking 20km door Brussel

21:02 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

21-05-08

De Fiertel

Zondag 18/05/2008 De Fiertel in cijfers:
- 8,9km in wandeltempo in 1:40:40
- 18,6km in looptempo in 2:08:25
- 4,5km in wandeltempo in 0:45:25
- Totaal 32km in 04:34:30
6u, wat een onmenselijk vroeg uur om op te staan in het weekend! Met veel moeite rol ik mijn bed uit en sleur mezelf naar de ontbijttafel. Gelukkig kikkeren een goeie kop koffie en een lekkere ontbijtkoek mijn humeur op. De loopkledij wordt snel aangetrokken en om 7u11 kunnen we dan uiteindelijk aan onze wandel/looptocht van 32km starten. De Fiertel, oorspronkelijk een bedevaart, loopt langs de grenzen van Ronse en neemt de wandelaars mee langsheen panoramische vergezichten. Wij zijn blijkbaar de eersten om de tocht te starten en het is nog barkoud. Er zijn nog geen medewandelaars te bespeuren, enkel de uitbaters van de cafés die alles aan het klaar maken zijn om de dorst en honger van de duizenden wandelaars straks te stillen. Zo vroeg vertrekken heeft toch ook een voordeel, de toiletten zijn nog proper (ah ja want er was niemand voor je) en je hoeft geen half uur in de file te staan! Na een opwarmtochtje van 8,9km en een steile klim komen we in het muziekbos aan. Een groepje lopers steekt ons voorbij en na onze energiereep verorberd te hebben beginnen ook wij aan onze looptocht. Christophe had een rugzak meegenomen met drank en eten in, maar deze bleek niet zo gemakkelijk te zitten tijdens het lopen en schuurde de hele tijd tegen zijn rug. Gelukkig konden we op mijn reddende papa rekenen, zodat we 10' later met ons drankje in de hand verder konden lopen. Een goeie 18km verder en na verschillende heuvels getrotseerd te hebben, beslis ik om de rest van de tocht wandelend af te leggen. Mijn billen voelen krampachtig aan en ik heb veel pijn in de onderrug. De laatste 4km wandelen deden me echter goed en de pijn was zo goed als weg bij aankomst aan de wagen. 11u45, schitterend op schema! Vlug een (koud) douchke gaan nemen thuis, frietjes halen aan de frituur en dan dochterlief ophalen bij oma & opa om naar haar eerste ropeskippingwedstrijd te brengen. En DSCN3363-resizedonze meid heeft het weer schitterend gedaan, ze is knap 1e geworden op 21 deelnemers bij de beginnelingen!! 's Avonds dan nog een paar rondjes gelopen op de kermis om dan uiteindelijk, moe maar toch zo voldaan in mijn bedje te kruipen.
Dit weekend staat dan weer de 20km door Brussel op ons programma. Ik ga proberen de pacers van 2u te volgen en wie weet haal ik weer een PR'ke binnen. Iedereen alvast veel succes zondag!

20:39 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-08

Heuveltjes

Zaterdag 26/04/2008 weblogloop Harelbeke - 4km - 0:22:32 - AvgH180
Zaterdag 03/05/2008 herstelloop 6km - 0:47:14 - AvgH160 
Zondag 11/05/2008 heuveltraining 13,5km - 1:35:14 - AvgH165
Maandag 12/05/2008 duurloop 15,5km - 1:46:31 - AvgH161
Oei, oei, is het al weer zo lang geleden dat ik mijn blogje nog eens geüpdatet heb??? Tja de weken vliegen hier tegenwoordig in een snelvaarttempo voorbij. De weblogloop in Harelbeke, gevolgd door de barbecue’s avonds, was een leuke belevenis. Niet alleen om alle bloggers weer eens te ontmoeten, maar ook omdat ons Phoebe glunderend met een medaille naar huis mocht, ik ook niet zo slecht gelopen heb op de 4km en Christophe een fantastische tijd neergezet heeft op de 12km met vooral geen pijn aan de knie, we Bjorn terug ontmoet hebben die me vorig jaar in Rotterdam de uitkijkposten voor de marathon toevertrouwde op de metro en de sfeer op de barbecue ‘s avonds gewoon fantastisch-megagiga-super was en dat bewijzen de talrijke verslagen en foto’s op de verschillende blogs!!!!
Vorige zondag had Christophe een (leuke!?!) verrassing voor mijn moederdag… Phoebe was gaan slapen bij een vriendinnetje dus hadden we de ochtend vrij om samen een loopje te wagen, en wat voor één, een heuse heuveltraining van 13,5 km lang. Ik geef toe, het uitzicht was vaak adembenemend, maar de klimmende stukken waren toch behoorlijk lastig en ik was dan ook blij om na 1u35' afzien thuis onder de douche te kunnen springen. Gelukkig hoefde ik voor de rest van de dag niets te doen, daar is het trouwens moederdag voor hé, en konden we gaan genieten van een etentje bij de schoonouders. Op maandagochtend ben ik dan een duurloopje gaan doen van 15,5km en ik moet zeggen, het ging heeeel vlot! Kwam het nu door die heuveltraining of door die stralende zon, ik weet het niet, maar m’n hartslag lag veel lager en dat aan een sneller tempo. Een positieve training dus! Komende zondag staat m’n eerste 32’er gepland, nee… niet al lopend, wel al wandelend. Naar jaarlijkse gewoonte doen we mee aan de 32,6km lange wandeltocht, oorspronkelijk een bedevaart, omheen Ronse. Wil het nu ook net dat Phoebe zondagnamiddag haar eerste wedstrijd Ropeskipping heeft en dat willen we natuurlijk niet missen. Dus zullen we ofwel die 32,6km afwisselend lopend/wandelend afleggen, ofwel moeten we heel vroeg uit de veren om tegen 14u terug thuis te zijn! Dat zal dus een race tegen de klok worden…

19:11 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |