31-12-07

Bye 2007 - Welcome 2008

Het is weer zover, het einde van het "oude" jaar 2007 en de start van een gloednieuw jaar 2008. Tijd voor mijn eerste sportief jaaroverzicht:

  • jan-feb-maa: volle trainingsvoorbereiding, van 5 naar 16km
  • 22 april: mijn eerste ten miles wedstrijd in Antwerpen
  • 17 mei: mijn eerste 10km wedstrijd in Gent
  • 27 mei: mijn doel van het jaar, namelijk de 20km door Brussel uitlopen en dat is GELUKT!!!
  • 22 juli: 5km in Oostende met een nieuw PR'ke
  • 14 oktober: mijn eerste halve marathon in Eindhoven, ook gelukt (uitgelopen zonder ook maar 1 wandelpasje)
  • 25 november: slotevenement Make-a-wish actie van de webloglopers 
  • dec: uitbollen en genieten van enkele weekjes rust

Je ziet het, dit jaar was duidelijk mijn eerste loopjaar. Ik heb er enorm van genoten, heb af en toe wat dipjes gekend, maar dankzij jullie steun en aanmoedigingen heb ik toch mijn doelen bereikt. Dus allemaal, hartelijk dank voor jullie bezoekjes aan mijn blog en jullie vele aanmoedigingen!!!!

Wat zal 2008 brengen? Ik popel in ieder geval om er weer eens stevig in te vliegen. De rustperiode heeft lang genoeg geduurd en ze zeggen steeds als het kriebelt moet je sporten, dus... Op mijn verlanglijstje staan dit jaar de 10miles in Antwerpen, de 20km door Brussel en de halve marathon in Eindhoven met telkens een nieuwe PR uiteraard!!

Ik wens jullie allemaal hele fijne eindejaarsfeesten toe en alvast een spetterend nieuwjaar 2008, waarin al jullie dromen, zowel grote en kleine, mogen uitkomen. Een nieuw jaar met leuke sportprestaties, een flinke portie goede gezondheid en veel plezier, kameraadschap en liefde!Kus

15:08 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

11-12-07

Druk

Wat een drukte de laatste tijd bij ons thuis! Familiefeestjes, geschenkenzoektochten, het gewone huishouden en de verbouwingswerken aan ons huisje slorpen gewoon al mijn vrije tijd op. Christophe is in de weer met het leggen van een plankenvloer op de verdieping, terwijl ik telkens de getroffen kamer leegmaak om alles in een andere kamer te proppen om dan nadien terug de kamer op te vullen. En ja, waarom zou ik van deze gelegenheid niet profiteren om de grote "kuis" te houden en zo wat meer orde in onze wanorde te brengen. Enige (grote) nadeel: er kruipt daar ontzettend veel tijd in!! In het weekend neem ik mij iedere ochtend opnieuw voor: vandaag GA ik ZEKER lopen. Maar voor ik het weet is het alweer donker buiten en is de dag dus als een TGV aan me voorbij gesneld. Tja, dan heb ik ten minste ook weer een goed voornemen om op mijn lijstje voor 2008 te plaatsen: LOPEN!! Ik weet nog niet of ik aan de Kerstcorrida zal deelnemen. Een PR zal er niet in zitten, maar misschien loop ik gewoon mee voor de fun.

12:28 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-12-07

Zonnige herfstdag

Zaterdag 01/12/2007 4km - 0:26:14 - AvgH 164
Wat een prachtige herfstdag om te gaan lopen vandaag! Beetje wind, mooie zon, overal kleurrijke bladeren en dan de stress die je zo voelt verminderen bij iedere looppas die je zet. Heerlijk is dat! Vandaag heb ik eindelijk nog eens de tijd gevonden (gemaakt!) om mijn loopschoenen aan te trekken. Even de deur achter mij dicht trekken, weg van alle stress en al het huishoudelijk werk dat nog op me ligt te wachten en even tijd maken voor mezelf, om terug wat energie op te doen en de piekermolen in mijn hoofd leeg te maken. Ik ben van plan om op 23 december deel te nemen aan de kerstcorrida in Deerlijk. Vorig jaar was dit mijn eerste wedstrijd van 5km en hoe kan ik mijn loopverjaardag beter vieren dan opnieuw hieraan deelnemen en mijn PR verbeteren. Ik hoop dat Christophe tegen die tijd opnieuw fit en vooral pijnloos kan lopen zodat hij mij kan hazen naar een tijd van 26min. Vandaag een rustig loopje met hier en daar wat korte versnellingen gedaan en het ging heel vlot. Mijn hartslag ligt wel wat te hoog, maar dat zal wel komen door de lange rustperiode die ik ingelast had. Maar ik ben nu voldoende uitgerust om er opnieuw in te vliegen! 

18:23 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-11-07

Een spectaculaire training

Zaterdag 17/11/2007 Dergneau - 4,6km loslopen: 0:34:29 - AvgH 158 - Avg Speed 7min24
sportvliegtuigWat is er nu zo spectaculair aan een rustig loopje van 4,6 km zullen jullie zich wellicht afvragen. Niks, behalve dan als je onderweg op 100m afstand een sportvliegtuigje op het landbouwveld naast je ziet neerstorten!! Yep, ik dacht eerst dat de piloot mijn training bijzonder interessant vond en daardoor boven mij rondjes bleef vliegen. Maar toen ik hem over de weg voor mij rakelings over de bomen zag scheren en zijn landing zag inzetten op het landbouwveld, bleef ik compleet verbouwereerd staan. Die man had helaas de betonnen paaltjes niet gezien die in het landbouwveld stonden waardoor het vliegtuigje ook nog eens behoorlijk op zijn kop landde. Samen met een groepje mensen die op een quad aan het rijden waren, spurtte ik richting vliegtuigje om de ongelukkigen eruit te redden. De piloot kwam er zelf al uit gekropen, zonder ook maar 1 schrammetje en vroeg doodleuk waar hij zich bevond want hij was compleet verloren gevlogen!!! Die man heeft echt veel geluk gehad en binnen de 5 minuten stond de helft van ons dorp daar. Tja aangezien ik niet veel meer kon doen, ben ik dan maar verder huiswaarts gelopen. Achteraf bleek ik een maximale hartslag van 190 gehad te hebben, maar deze keer niet door de zware training! Vandaag had ik me voorgenomen om 10km rustig te gaan lopen, maar een pijnlijke en gezwollen keel hebben me thuis gehouden. Hopelijk vinden de virusjes een ander slachtoffer en voel ik me morgen beter. Misschien helpt het als ik wat dichter bij Christophe kruip vanavond...Knipoog

18:24 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

14-11-07

Donker

Donkere dagen, dat is nu iets waar ik niet goed tegen kan. Mijn energiepeil zakt dan direct onder het vriespunt. 's Avonds na het werk thuiskomen en het gevoel hebben dat het al 23u is, terwijl de klok pas 19u aanduidt, ik heb altijd aanpassingsproblemen als de herfst zijn intrede doet. Ik wil dan het liefst een lekker warm bad nemen en met een grote kop warme choco voor de tv hangen. Lopen in het donker 's avonds, langs die rustige maar vooral onverlichte wegjes bij ons, zie ik niet zitten. Ik ga constant ongerust zijn en voortdurend op mijn hoede zijn, weinig loopfun dus en zeker geen goede referentie voor mijn hartslag. Ik ben dan al enkele dagen op zoek gegaan naar een alternatief, want ik wil en ZAL deze winter mijn conditie verder onderhouden! Dit weekend ga ik langs bij een fitnessclub bij ons in de buurt, waar ze een heel gamma aan cardiotoestellen hebben. En als dit meevalt, dan zal ik daar een paar keer week gaan vertoeven om daar in alle veiligheid mijn kilometerkes te lopen of fietsen. En als het weer in het weekend meevalt, dan zal ik met veel plezier overdag in de vrije natuur mijn looptraining afleggen.

12:20 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-07

Nagenieten...

21/10/2007 - 4,6km loslopen - 0:32:03 - AvgH 153
29/10/2007 - 4,6km loslopen - 0:35:04 - AvgH 151
31/10/2007 - 4,6km loslopen - 0:34:15 - AvgH 159
04/11/2007 - 8,7km duurloop - 0:56:36 - AvgH 161 - AvgSpeed 6,30 min
van mijn halve marathon in Eindhoven... dat is wat ik hoofdzakelijk de voorbije 3 weken gedaan heb. Door al die trainingen en de verbouwingen stond ons huisje helemaal op z'n kop, dus een grondige schoonmaak- en opruimbeurt was meer dan noodzakelijk. Deze week kon ik gelukkig genieten van een relax weekje herfstvakantie waarin ik veel tijd met Phoebe doorgebracht heb. Lekker gaan shoppen, naar de bioscoop, wat kwebbelen, ... girlsfun dus. Ondertussen heb ik ook regelmatig wat losloopjes van 5km gedaan om geleidelijk aan terug van start te kunnen gaan met Mario's nieuwe schema. Vandaag stond training 2 op het programma, een duurloop van 9km aan 6min30. Phoebe was vandaag te gast bij een vriendinnetje, ideaal voor ons dus om er een duoloopje van te maken. Christophe die nog steeds last heeft van zijn knie, besloot mij dan maar te hazen. Heerlijk is dat, ik heb slechts 2 keer op mijn Polar gepiept om mijn hartslag eens te checken en voor de rest liep ik mee in de flow van m'n schat. Deze keer kon hij volop vertellen, want de training was voor mij redelijk zwaar, waardoor ik vooral voor luistervinkje gespeeld heb deze keer. Zonder hem had ik zeker het tempo niet volgehouden, er is dus nog heel wat werk aan de winkel deze winter, wil ik de 20km door Brussel volgend jaar binnen de 2u kunnen uitlopen!

14:15 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

16-10-07

De eerste halve marathon is binnen!!

Zondag 14/10/2007 - halve marathon Eindhoven: 02:23:00 - AvgH171
Na een dikke geluksknuffel en zoentjes van onze dochter, die het weekend bij de oma & opa ging logeren, vertrokken we zaterdagochtend richting Eindhoven. Onze dame met de zwoele stem begeleidde ons netjes richting Nederland, maar was toch even de kluts kwijt met de eenrichtingsstraten in Eindhoven. Ze maakte zich zelfs eventjes kwaad door nadrukkelijk te herhalen dat we onze bestemming bereikt hadden, maar wij zagen geen Crown hotel!! Gelukkig was de mevrouw in het toerismekantoor iets vriendelijker en duidelijker in haar communicatie zodat we met behulp van een plannetje toch nog ons hotel gevonden hebben. Na een gezellig terrasje op de markt trokken we dan richting universiteit om onze borstnummers op te halen. Daar troffen we dan ook de eerste bloggers aan en na een gezellig keuvelen gingen we nog wat slenteren langs de winkelstraten. We kochten een leuk geschenkje voor Phoebe, want we misten onze kleine meid toch wel hoor. ‘s Avonds hadden we reuzenhonger en we stonden dan ook vol ongeduld te wachten om aan te schuiven aan het marathonbuffet. Tja, bleek nu dat er iets fout gelopen was en dat we richting Holiday Inn moesten om te eten. Njet, geen pasta (oef?) maar wel Hollandse kost met zware saus en lekkere dessertjes. Ach die calorieën lopen we er morgen wel af hé.

Na een onrustige nacht was dan eindelijk DE dag aangebroken. Bij het buitenkomen van de kamer vielen we net niet over de fles wijn en de banaan die voor onze deur stonden (een verontschuldiging van het hotel voor het misverstand van de vorige avond). Het ontbijtbuffet stond gelukkig wel klaar. Terwijl Christophe een paar sneetjes brood naar binnen speelde, kon ik heerlijk genieten van enkele lekkere croissants. Dat is nu het voordeel van pas in de namiddag te starten, je kan je nog eens lekker laten gaan ’s morgens…

Om 10u trokken we dan richting start, waar we de andere bloggers ontmoetten. Groepsfoto’s nemen, bespreking van de tactiek, toiletbezoeken, hartslagen die gecontroleerd werden, het was echt wel grappig om iedereen zo bezig te zien. Ze zagen er allemaal super uit en ze waren duidelijk klaar om er in te vliegen. Na de start ben ik dan terug richting hotel getrokken om daar op tv de marathon verder te volgen en mijn pasta’s (weeral!!!) op te smullen. Tussendoor ben ik nog vlug even naar beneden gerend om de eerste marathonlopers te zien voorbij vliegen en nadien om te supporteren voor Christophe en de andere bloggers die er bijna hun eerste rondje hadden opzitten.

En dan was het eindelijk tijd om zelf naar de start te vertrekken. Samen met An trok ik opnieuw richting plaats van afspraak om daar de andere halvemarathonners te ontmoeten. De zenuwen waren wel degelijk aanwezig want ik moest voor de zoveelste keer al naar het toilet. Gelukkig konden we al snel richting startvak gaan, iedereen nog even succes wensen en dan was het zover, mijn eerste halve marathon ging van start. Mario, Peggy, Julie en Mike liepen een paar meter voor mij uit en ik probeerde hen te volgen, maar mijn hartslag zat zo hoog (170) dat ik mijn tempo verminderde. Ik dacht bij mezelf, 21km lopen met zo een hoge hartslag dat hou ik nooit vol. Na 3km zat mijn hartslag nog steeds tussen 165 en 170, maar ik voelde mij wel supergoed. Ik besloot dus maar mijn tempo terug wat op te drijven, maar niet boven de 170 hartslag te gaan. En dat ging goed. De sfeer in Eindhoven was gewoon geweldig, heel veel muziek en orkestjes, veel volk en vooral een heel vlak parcours. Rond 10km kreeg ik echter last van maagkrampen, ik voelde het water in mijn maag gewoon klotsen op mijn loopritme. Bij de bevoorrading had ik water en sportdrank genomen en dat was blijkbaar te veel van het goede. De rest van het traject heb ik dan ook niets meer gedronken, maar de krampen gingen niet weg. Gelukkig had ik geen last van mijn knie, het tempo ging vlot en ik kon echt wel genieten van mijn loopje. De laatste 4km waren dan terug wat zwaar want ik verhoogde het tempo. Eindelijk passeerde in het hotel, Christophe had me bijna niet gezien, hij stond zo te kwebbelen! De laatste meters was mijn pijp echt uit, een sprintje kon er niet meer af, maar ik had het gehaald. Helaas niet in een supertijd (02:23:00), maar dat deed er nu niet toe. Vorig jaar deze tijd kon ik nog geen kilometer in één stuk uitlopen, en nu had ik zo eventjes 21km afgelegd. Dit had ik nooit durven dromen!! Dus een hele grote merci aan Christophe, die me met raad en daad bijgestaan heeft het afgelopen jaar en ook een hele grote dank aan Mario, die me een geweldig trainingsschema bezorgd heeft!!!!

Christophe heeft het ook heel goed gedaan, maar dat kan je nalezen op zijn blogje.

Het marathonbuffet ’s avonds liep helaas terug fout. Samen met Jan en zijn vrouwtje en Herman met zijn gezin zijn we dan nog gezellig iets gaan eten in de buurt en om 22u30 stonden we terug thuis, elk met een mooie medaille en een grote voldoening. Op naar de volgende...

10:00 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: halve marathon eindhoven |  Facebook |