10-09-08

Footpod

Donderdag 28/08/2008: 00:35:10 - AvgH 154 - 5km
Maandag 01/09/2008: 00:50:19 - AvgH141 - 6,5km
Zaterdag 06/09/2008: Finse piste - 01:00:04 - AvgH153 - 7km
Zondag 07/09/2008: 00:36:04 - AvgH155 - 5km
Dinsdag 09/09/2008: Finse piste - 00:30:03 - AvgH157 - 4km

Zaterdag was het dan eindelijk zover, mijn footpod was klaar van herstelling. Eens je zo'n ding gewoon bent, is het heel moeilijk om zonder te leren lopen. Je bent zo constant gefocust op je snelheid en afstand dat je al gauw vergeet om van het lopen te genieten. Maar de voorbije 2 maanden heb ik dus zonder footpod leren lopen en liep ik enkel m'n gekende toertjes zodat ik perfect de afgelegde afstand kende. Hierdoor heb ik me wel leren concentreren op m'n hartslag, waardoor ik mijn trainingen en snelheid nu vooral hierop baseer. Het maakt me allemaal niet meer uit hoe snel, in mijn geval dan eerder hoe traag ik loop. Het belangrijkste is dat ik beweeg en vooral dat ik ervan kan genieten. De voorbije trainingen legde ik me dan ook volop toe op het onder controle krijgen van m'n hartslag, die nog steeds veel te hoog ligt. Ik bouw nu mijn trainingen geleidelijk aan weer op en probeer het aantal kilometers nog te beperken. M'n knieën weigeren namelijk gemakkelijk dienst, weer pijn in de patella bij het oplopen van heuvels dus een ontsteking schuilt net achter het hoekje. Ik probeer zoveel mogelijk platte stukken uit te zoeken, maar hier in de Vlaamse Ardennen is dat echt niet gemakkelijk. Je komt altijd wel ergens een heuveltje tegen waar je tegenop moet boksen. Sinds Phoebe terug gestart is bij de competitieploeg Ropeskipping maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik om mijn training op de Finse piste te doen, gelegen aan hetzelfde sportcomplex. Enige nadeel, zo lopen op zachte ondergrond is een ware deugd voor m'n knieën, maar een marteling voor m'n hartslag, want geef toe een training op boomschors vergt toch wat meer energie dan lopen op asfalt. Maar geen gezeur hoor, ik heb terug de loopkriebels te pakken en beleef opnieuw veel plezier aan m'n trainingen!

20:08 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-08-08

Back!

Zondag 24/08/2008 - 5 km - 00:37:47 - AvgH147
Zondagvoormiddag eindelijk nog eens de loopschoenen aangetrokken. Het was alweer enige tijd geleden maar daarom niet minder leuk. Ik had de laatste tijd heel wat aan m'n hoofd, waardoor het lopen even minder werd. Maar ik heb de moed terug gevonden om opnieuw van start te gaan. Mijn eerste tochtje werd er één van 5km, tegen een heeeel rustig tempo, gewoon lopen op gevoel (zonder footpod want die is nog steeds in herstelling) en proberen die hartslag laag te houden. Het ging eigenlijk fantastisch, geen enkele keer pijn aan de knie gehad, het tempo was zalig en de zon maakte het alleen maar aangenamer. Als een blok energie kwam ik dan ook heel voldaan thuis, blij dat ik gelopen had en vooral blij dat die piekermolen in m'n hoofd even leeg gehaald werd en plaats maakte voor een zalig zen-gevoel.

21:09 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-05-08

20km door Brussel

Zondag 25/05/2008 - 20km door Brussel - 02:16:54 - AvgH176
De 20km door Brussel, eindelijk was het dan zover. Maanden- en wekenlang keek ik er al naar uit, en ik moet toegeven dat ik na afloop even in de put zat, een beetje teleurgesteld over mijn (wan)prestatie maar de redenen hiervoor zijn allemaal aan mezelf te wijten. Ik had er nochtans goeie moed in. De 18km-training van vorige zondag tijdens de Fiertel verliep heel vlot, veel beter in vergelijking met afgelopen zondag. Misschien had ik gewoon een mindere dag…
We waren reeds vroeg ter plaatse, zodat we de sfeer wat konden opsnuiven en ons rustig konden klaarmaken voor de start. Rond de middag kwamen we dan Katrien tegen met wie we een vlugge babbel konden houden. En wie kwamen we tegen in het museum, jawel Jan DSC_0050-20kmBXL08_resizedSchockaert, die zijn ultraloop van 50km al goed verteerd had. Even op en af naar ‘den hond’ zat er niet in, want ik moest poseren voor de jaarlijkse groepsfoto van het werk. Gezellig keuvelend ging ik dan samen met Christophe en Jan op weg naar ons hokje. Christophe mocht zich al iets meer naar voren begeven met zijn nummer 1644 en ook Jan poseerde zich vooraan in onze box. Ik besloot mij in de omgeving van de pacers van 02u00 te houden, want dat was mijn ultieme doel. Eén van de pacers was een gezellige Hollandse dame met wie ik aan de praat geraakte, zodat het startschot er sneller kwam dan ik verwachtte. De meute trok zich langzaam op gang, wandelend, joggend om dan eindelijk over te gaan naar een loopritme. De eerste 3 kilometer heb ik me suf gelopen om die pacers bij te kunnen houden, zij steken in een gezapig tempo iedereen voorbij, maar als je al mensen met wandelstokken moet voorbij geraken en lopers die gezellig met z’n vieren naast elkaar blijven plakken, dan is het eigenlijk onbegonnen werk om netjes achter de pacers te blijven. Ik heb er zelfs mijn eerste drankbevoorrading door gemist, waardoor ik in de tunnels al volledig in oververhitting kwam. Ondertussen was er al een pak volk tussen mij en de pacers, zodat ik besloot in eigen tempo verder te lopen. Tot 10 kilometer ging het eigenlijk vrij vlot, al had ik wel last van de warmte, maar eens de 12 à 13 kilometer voorbij kreeg ik het toch lastig, mijn voeten en benen begonnen stilaan verkrampt te voelen en ik kreeg veel pijn in mijn onderrug . Meer en meer lopers kwamen bewusteloos aan de kant te liggen en toen besloot ik het ook wat rustiger aan te doen, want gezondheid gaat toch nog steeds boven een tijd hé. Aan iedere drankpost heb ik toen eventjes gewandeld om rustig te kunnen drinken. Op de Tervurenlaan had ik het knap lastig, het was echt trekken om boven te geraken. En wie zie ik daar plots aan de ingang van het Jubelpark staan, mijn ouders en Phoebe die me luid aanmoedigden, amaai dat doet echt deugd en heeft me opnieuw de energie gegeven om de finish te halen. Ik was blij dat ik aangekomen was, nog nooit heb ik me zo bekaf gevoeld, compleet op, energie onder nul en een beetje teleurgesteld over mijn tijd, 02:16:54, 8 minuten meer dan vorig jaar. Gelukkig kwam ik al snel Christophe tegen die me opmonterde en kon ik genieten van een zalige beenmassage op de stand van mijn werk. ’s Avonds zijn we dan nog rustig iets gaan eten op restaurant om de opgebruikte caloriëen weer aan te vullen.
Vandaag relativeer ik de situatie al iets meer, ik had een mindere dag gecombineerd met te weinig trainen en dan kan je natuurlijk onmogelijk goede resultaten behalen. Ik weet niet of ik nog zo’n afstanden wil lopen. De komende weken ga ik proberen de trainingen weer te hervatten en op te trekken tot 3 x per week om dan eind juni mee te doen aan een 10km wedstrijd bij ons in de streek.

20080526 Ranking 20km door Brussel

21:02 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

21-05-08

De Fiertel

Zondag 18/05/2008 De Fiertel in cijfers:
- 8,9km in wandeltempo in 1:40:40
- 18,6km in looptempo in 2:08:25
- 4,5km in wandeltempo in 0:45:25
- Totaal 32km in 04:34:30
6u, wat een onmenselijk vroeg uur om op te staan in het weekend! Met veel moeite rol ik mijn bed uit en sleur mezelf naar de ontbijttafel. Gelukkig kikkeren een goeie kop koffie en een lekkere ontbijtkoek mijn humeur op. De loopkledij wordt snel aangetrokken en om 7u11 kunnen we dan uiteindelijk aan onze wandel/looptocht van 32km starten. De Fiertel, oorspronkelijk een bedevaart, loopt langs de grenzen van Ronse en neemt de wandelaars mee langsheen panoramische vergezichten. Wij zijn blijkbaar de eersten om de tocht te starten en het is nog barkoud. Er zijn nog geen medewandelaars te bespeuren, enkel de uitbaters van de cafés die alles aan het klaar maken zijn om de dorst en honger van de duizenden wandelaars straks te stillen. Zo vroeg vertrekken heeft toch ook een voordeel, de toiletten zijn nog proper (ah ja want er was niemand voor je) en je hoeft geen half uur in de file te staan! Na een opwarmtochtje van 8,9km en een steile klim komen we in het muziekbos aan. Een groepje lopers steekt ons voorbij en na onze energiereep verorberd te hebben beginnen ook wij aan onze looptocht. Christophe had een rugzak meegenomen met drank en eten in, maar deze bleek niet zo gemakkelijk te zitten tijdens het lopen en schuurde de hele tijd tegen zijn rug. Gelukkig konden we op mijn reddende papa rekenen, zodat we 10' later met ons drankje in de hand verder konden lopen. Een goeie 18km verder en na verschillende heuvels getrotseerd te hebben, beslis ik om de rest van de tocht wandelend af te leggen. Mijn billen voelen krampachtig aan en ik heb veel pijn in de onderrug. De laatste 4km wandelen deden me echter goed en de pijn was zo goed als weg bij aankomst aan de wagen. 11u45, schitterend op schema! Vlug een (koud) douchke gaan nemen thuis, frietjes halen aan de frituur en dan dochterlief ophalen bij oma & opa om naar haar eerste ropeskippingwedstrijd te brengen. En DSCN3363-resizedonze meid heeft het weer schitterend gedaan, ze is knap 1e geworden op 21 deelnemers bij de beginnelingen!! 's Avonds dan nog een paar rondjes gelopen op de kermis om dan uiteindelijk, moe maar toch zo voldaan in mijn bedje te kruipen.
Dit weekend staat dan weer de 20km door Brussel op ons programma. Ik ga proberen de pacers van 2u te volgen en wie weet haal ik weer een PR'ke binnen. Iedereen alvast veel succes zondag!

20:39 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-08

Heuveltjes

Zaterdag 26/04/2008 weblogloop Harelbeke - 4km - 0:22:32 - AvgH180
Zaterdag 03/05/2008 herstelloop 6km - 0:47:14 - AvgH160 
Zondag 11/05/2008 heuveltraining 13,5km - 1:35:14 - AvgH165
Maandag 12/05/2008 duurloop 15,5km - 1:46:31 - AvgH161
Oei, oei, is het al weer zo lang geleden dat ik mijn blogje nog eens geüpdatet heb??? Tja de weken vliegen hier tegenwoordig in een snelvaarttempo voorbij. De weblogloop in Harelbeke, gevolgd door de barbecue’s avonds, was een leuke belevenis. Niet alleen om alle bloggers weer eens te ontmoeten, maar ook omdat ons Phoebe glunderend met een medaille naar huis mocht, ik ook niet zo slecht gelopen heb op de 4km en Christophe een fantastische tijd neergezet heeft op de 12km met vooral geen pijn aan de knie, we Bjorn terug ontmoet hebben die me vorig jaar in Rotterdam de uitkijkposten voor de marathon toevertrouwde op de metro en de sfeer op de barbecue ‘s avonds gewoon fantastisch-megagiga-super was en dat bewijzen de talrijke verslagen en foto’s op de verschillende blogs!!!!
Vorige zondag had Christophe een (leuke!?!) verrassing voor mijn moederdag… Phoebe was gaan slapen bij een vriendinnetje dus hadden we de ochtend vrij om samen een loopje te wagen, en wat voor één, een heuse heuveltraining van 13,5 km lang. Ik geef toe, het uitzicht was vaak adembenemend, maar de klimmende stukken waren toch behoorlijk lastig en ik was dan ook blij om na 1u35' afzien thuis onder de douche te kunnen springen. Gelukkig hoefde ik voor de rest van de dag niets te doen, daar is het trouwens moederdag voor hé, en konden we gaan genieten van een etentje bij de schoonouders. Op maandagochtend ben ik dan een duurloopje gaan doen van 15,5km en ik moet zeggen, het ging heeeel vlot! Kwam het nu door die heuveltraining of door die stralende zon, ik weet het niet, maar m’n hartslag lag veel lager en dat aan een sneller tempo. Een positieve training dus! Komende zondag staat m’n eerste 32’er gepland, nee… niet al lopend, wel al wandelend. Naar jaarlijkse gewoonte doen we mee aan de 32,6km lange wandeltocht, oorspronkelijk een bedevaart, omheen Ronse. Wil het nu ook net dat Phoebe zondagnamiddag haar eerste wedstrijd Ropeskipping heeft en dat willen we natuurlijk niet missen. Dus zullen we ofwel die 32,6km afwisselend lopend/wandelend afleggen, ofwel moeten we heel vroeg uit de veren om tegen 14u terug thuis te zijn! Dat zal dus een race tegen de klok worden…

19:11 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-04-08

Antwerp 10 miles

Zondag 20/04/2008 - Antwerp 10 miles - 1:43:37 - AvgH177
Zondag was het dan eindelijk zover, mijn eerste wedstrijd van het jaar. Na dochterlief afgezet te hebben bij mijn schoonouders, vertrokken Christophe en ik redelijk vroeg richting Antwerpen. De trip verliep heel vlot en om 11u30 waren we reeds ter plaatse. We hadden rustig de tijd om alles te verkennen en onderweg een praatje te slaan met Homer, Julie en Peggy. Langzaam maar zeker kwam het startuur dichterbij en trok ik met manlief naar de startplaats. Na een half uurtje kletsen weerklonk dan eindelijk het startschot. De sfeer zat er al direct in en mijn hartslag sloeg direct 10 slagen hoger. Na een dikke succeskus zag ik Christophe dan in de massa verdwijnen. We zouden elk ons tempo lopen, ik wat trager natuurlijk met mijn doel van 1u45 voor ogen maar met een lagere tijd dan vorig jaar (1u51) zou ik ook al tevreden zijn. De wedstrijd was gewoon fantastisch, al die toeschouwers, een stralende zon en een mooi parcours, echt genieten! En dan de Kennedytunnel, raar eigenlijk dat deze keer de lopers sneller vooruitgingen dan de auto's. Verschillende keren werd de tunnel onthaald op applaus van de lopers, wat mij telkens weer kippevel bezorgde. Net na de Kennedytunnel stak ik dan sierlijk Geert Hoste voorbij, yep ik wou absoluut voor hem eindigen! Dan opnieuw door een tunnel, om dan in het centrum onthaald te worden door een massa supporters. Het tempo ging vlot, tussen 6' en 6'30 de kilometer. Ik concentreerde me vooral op m'n hartslag en probeerde die rond de 175 te houden, anders begin ik te snel te verzuren. Al snel was het tijd om de Waaslandtunnel af te dalen en dan natuurlijk ook weer op te klimmen. Best wel eng om een aantal lopers in een minder goeie toestand aan te treffen in de ambulances, dat laat je toch wel nadenken of je nu niet te hard aan het lopen bent! Het was tijd dat ik uit die koker kwam, want mijn hoofd gloeide van de hitte en ik kreeg nauwelijks nog lucht. Nog 500m te gaan, maar mijn pijp was uit. Een sprintje zat er niet meer in, toch wel 20m voor de streep zag ik daar mijn ventje naar mij roepen, hij stak zijn duim fier in de lucht en toen vloog ik over de finish met een officiële eindtijd van 1:43:37!!! Een nieuw PR'ke dus Cool  en ikke happy!

19:24 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

13-04-08

Nieuwe schoentjes...

Zaterdag 29/03/2008: duurloop 12km - 1:28:42 - AvgH 159
Zondag 30/03/2008: wisselloop 9,5km - 1:06:38 - AvgH162
Vrijdag 04/04/2008: tempoloop 10,5km - 1:09:29 - AvgH163
Zaterdag 05/04/2008: duurloop 13,5km - 1:41:40 - AvgH159
Zondag 13/04/2008: bloklopen 9,8km - 1:03:53 - AvgH166
Deze week mijn nummer ontvangen voor de 10 mijl in Antwerpen volgende week: nummer 5032 zal in ieder geval van de partij zijn! Dit weekend ben ik wegens tijdsgebrek slechts 1 keer gaan lopen.Fronsen Het zal wel geen toptijd worden in Antwerpen, maar daar doe ik het ook niet voor. Gewoon genieten van de wedstrijd en de ambiance, hopelijk met een straaltje zon en zonder kwetsures, en dan zal ik al blij zijn. Vorig jaar was dit mijn eerste grote wedstrijd, dus ik hoop wel stiekem mijn tijd van 1:51:43 te kunnen verbeteren...
Asics GT-2130-blogGisteren dan vlug een paar nieuwe loopschoentjes gaan kopen. Na een hele loopanalyse bleek al snel dat ik een voorvoetloper ben en dat mijn schoenen dus iets sneller verslijten. Aan de hiel is nog niets te zien, want daar land ik ook maar zelden op, maar amaai aan de voorvoet daar was wel al wat schade te bemerken. Vandaar dat ik de laatste weken zo'n pijn aan m'n voeten had na de training en dat ik ook terug last kreeg van kniepijn. Nu heb ik nog een maandje de tijd om ze in te lopen, tegen de 20km door Brussel. Heb meteen ook een nieuwe t-shirt met bijpassend loopbroekje aangeschaft, kwestie van eens helemaal in het nieuw aan de start te kunnen verschijnen. Wie weet heeft dit een positieve impact op mijn prestaties???

18:48 Gepost door Muriel in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |